13 Ağustos 2011 08:49

Gazeteciliği izne bağlayan karar

GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP) heyeti, yazdığı haberden dolayı 375 gün “meslekten men cezası” alan gazeteci Havva Karakaya’yı Kırşehir Postası’nda ziyaret etti.GÖP Dönem Sözcüsü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ziyarette, “Burada en büyük tehlike, k

Gazeteciliği izne bağlayan karar
Paylaş

GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP) heyeti, yazdığı haberden dolayı 375 gün “meslekten men cezası” alan gazeteci Havva Karakaya’yı Kırşehir Postası’nda ziyaret etti.

GÖP Dönem Sözcüsü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ziyarette, “Burada en büyük tehlike, kimi önyargılı mahkeme ya da yargıçların bunu emsal haline getirmesidir. Bu da gazeteciler üzerinde teröre yol açar” dedi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, TCK ile birlikte Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişikliklerden sonra gazeteciler hakkında açılan dava ve soruşturma sayısının on binlere ulaştığını, cezaevlerinde 70’den fazla tutuklu gazeteci bulunduğunu kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşa ise “Bu karar, gazeteciliği izne bağlayan bir karardır” diye konuştu. (Kırşehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Can Baba mahallesinde anıldı

SONRAKİ HABER

‘Sıkıntıların sorumlusu biz değiliz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...