03 Ağustos 1999 21:00

'Kutsal Topraklar' belgeseli

Hıristiyanlık tarihini ağırlıklı olarak işleyecek ve Türkiye'de çekilecek olan "Unutulan Kutsal Topraklar" belgesel film projesi, düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

Paylaş
'Kutsal Topraklar' belgeseli
Hıristiyanlık tarihini ağırlıklı olarak işleyecek olan ve çekimleri Türkiye'de gerçekleştirilecek "Unutulan Kutsal Topraklar" belgesel film projesi, düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.
Maslak Park Orman Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, filmin yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen eski film yıldızı Victoria Barrett, belgesel hakkında bilgi verdi. Türkiye'ye ilk geldiğinde tarih hakkında bilgi edinmek amacıyla yeterli kaynağa ulaşamadığını belirten Barrett, "Bu nedenle, dünyaya ülkeniz hakkında daha fazla bilgi vermek amacıyla bu filmi yapmaya karar verdik. Türkiye bir açık hava müzesi ve bu müzedeki tarihten sayfaları canlandırmak istiyoruz" dedi.
Barrett, amaçmlarının mümkün olduğunca çok insanın bu filmi izlemesini sağlamak olduğunu söyledi. Hıristiyanlığın Anadolu toprakları üzerindeki tarihçesini konu alan filmin çekimleri, Efes, İznik, Demre, Doğu Beyazıt ve Kapadokya gibi yörelerde gerçekleştirilecek. Yaklaşık 500 bin dolara mal olması beklenen filmde, İncil'den bölümlere de yer verilecek. Televizyon için çekileceği ve yaklaşık bir saat süreceği belirtilen filmin çekimlerine, önümüzdeki günlerde başlanacak.
Amerikan Enchantment Productions şirketinin hazırlayacağı, yönetmenliğini Jochen Breitenstein, metin yazarlığını ise Dale Bell'in üstleneceği belgesel filmin, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı ve THY gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da destekleneceği bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Kampta bir damla olmak için

SONRAKİ HABER

Nemrut'a makyaj yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...