03 Ağustos 1999 21:00

Tahkimden vazgeçilmedi

Uluslararası tahkimi öngören Anayasa değişikliğinin kaderi bugün belli olacak. Koalisyon ortağı partilerin grup başkanvekilleri, Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırdı.

Paylaş
Tahkimden vazgeçilmedi
Uluslararası tahkimi öngören Anayasa değişikliğinin kaderi bugün belli olacak. Koalisyon ortağı partilerin grup başkanvekilleri, Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırdı.
Koalisyon ortakları tahkimin ne zaman görüşüleceğini belirlemek için, Danışma Kurulu'nu bugün yine toplantıya çağıracak. Danışma Kurulu'nun bu toplantısında, hükümeti oluşturan partilerin, muhalefete, tahkime ilişkin Anayasa değişikliği, sosyal güvenlik yasa tasarısı, gümrük yasa tasarısı, sermaye piyasası yasa tasarı ile vergisi yasa tasarısının görüşülmesi için, Meclis'in çalışma gün ve saatlerinin uzatılmasını, bunların yasalaşmasının ardından Meclis'in tatile girmesini önereceği belirtildi. Koalisyon ortakları, tahkim için bugün muhalefet partileriyle kulis faaliyetlerinde bulunarak, Anayasa değişikliğinin referanduma gerek kalmadan kabul edilmesi için uzlaşma arayacak.
Ecevit: 'Geri adım değil'
Öte yandan Meclis Genel Kurulu'nda dün tahkimin görüşülmesinin ertelenmesinin geri adım olmadığını söyleyen Başbakan Bülent Ecevit, "Muhalefetle tahkim konusunda görüşmeler olacaktır. Herhangi bir geri adım söz konusu değil" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, tahkim konusunun da bağımsızlığın elden gitmesi olarak nitelendirilmemesi gerektiğini savunarak, partisinin herkesten fazla bu değerlere özen gösterdiğini ileri sürdü. Partisinin meclis grup toplantısının açılış konuşmasına Bahçeli, İSO'nun açıkladığı ilk 500'e giren şirketlerin repo ve faiz gibi faaliyet dışı gelirlerinin geçen yıla oranla yüzde 30 oranında arttığına işaret ederek, "Yatırıma yönelmekte nazlanan ve zaten yetersiz olan sermaye birikimimiz, kalkınma sürecini yavaşlatmaktadır. Hem siyasi hem de ekonomik istikrar tesis edilemediği için yabancı sermaye ve teknoloji girişi de çok sınırlı kalmaktadır" dedi.
Bahçeli: 'Bağımsızlıkla ilgisi yok'
Küresel ekonomik sürecin tahkimi dayattığını söyleyen, Bahçeli, "Uluslararası tahkim ile ilgili tartışmaların siyasi bir boyutu da bulunmaktadır. Meselenin kapitülasyonlarla ilişkilendirilmesi ve bağımsızlığımızın elden gitmesiyle, tahkimin kabülü arasında bağ kurulmaya çalışılması büyük haksızlıktır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Vekil kendine müslüman

SONRAKİ HABER

Hastalık sigortasında çifte standart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...