01 Ağustos 1999 21:00

Festivale ilgi yoğun

36. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek 5. Uluslararası Kısa Film-Video Filmi Yarışması'na 33 ülkeden 201 filmle başvurulduğu bildirildi.

Paylaş
Festivale ilgi yoğun
36. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek 5. Uluslararası Kısa Film-Video Filmi Yarışması'na 33 ülkeden 201 filmle başvurulduğu, bu filmlerden 64'ünün yarışmaya layık görüldüğü bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Danimarka, Brezilya, İtalya, ABD, Avustralya, Macaristan, Finlandiya, Belçika, Kore, Fransa, İspanya, İngiltere, Almanya, Yeni Zelanda, Hollanda, Lübnan, Avusturya, İran, Kanada, Japonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Mısır ve İsveç'ten toplam 201 eserle başvuruldu.
Açıklamada, 5. Kısa Film-Video Filmi Yarışması'na, bu eserlerden 64'ünün katılmasının uygun görüldüğünün belirtilirken, eserlerin, "En İyi Duygusal Film", "En İyi Canlandırma Filmi", "En İyi Belgesel Film", "En İyi Dramatik Film" ve "En İyi Dramatik Video" kategorilerinde değerlendirildiği bildirildi.
Türkiye'den 14 film
Sonuçları, Altın Portakal Film Festivali sırasında açıklanacak 5. Uluslararası Kısa Film-Video Filmi Yarışması'nda, 14 Türk filminin yarışacağı belirtildi.
Marmara Üniversitesi'nden Emre Tanyıldız'ın yönetmenliğini yaptığı "Objektif" adlı film ile yönetmen Ulaş Beşoklar'ın "Getto" adlı eserleri, "En İyi Dramatik Film" dalında ödül için yarışacak.
En İyi Dramatik Video Yarışması'nda ise Ahmet Ilgaz'ın yönetmenliğini yaptığı "Sağlıklı Yaşam", Cenk Özakıncı'nın "Uçmuşlar", Hüseyin Karabey'in "Boran", Ahmet Sönmez'in "İçteki", Barış Tarımcıoğlu'nun "Denek" adlı eserleri yarışacak.
Ankara Üniversitesi'nden Özgür Yaren'in yönetmenliğini yaptığı "Trik Trak" ile yönetmen Taylan Sezginer'in "Ötekiler" adlı eserleri, "En İyi Belgesel" dalında, Levent Çetin'in yönetmenliğini yaptığı "Uyum" adlı film ise "En İyi Deneysel" dalında ödül için yarışacak.
5. Uluslararası Kısa Film-Video Yarışması'nda "Özel Gösterim" dalında ise yönetmen Rıza Kıraç'ın "Meleğin Selamı", Arzu Birol'un "Gökyüzüne iliklenmek", Bahattin Mermut'un "Doğuş" ve Kemal Sevimli'nin "Cuma'dan Pazar'a İstanbul" adlı eserleri izlenebilecek.
ÖNCEKİ HABER

Sömürüden kurtulmak insanlığın işidir

SONRAKİ HABER

Bienal'in Türk sanatçıları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...