31 Temmuz 1999 21:00

İnsan hakları savunucuları

   ayrımsız genel af istedi

Paylaş
İnsan hakları savunucuları
   ayrımsız genel af istedi
İHD Ankara Şubesi'nin, "Muhalifleri cezaevlerinden, ülkeyi çetelerden kurtaralım" sloganıyla başlattığı geleneksel oturma eyleminin 87'incisi, dün Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları anıtı önünde yapıldı. Eylemin bu haftaki konusu genel af oldu.
Ayrımsız genel af talebine ilişkin dövizlerin de taşındığı eylemde, bir konuşma yapan İHD Ankara Şube Sekreteri İlhami Yaban, siyasi hükümlülerin Anayasa'da engel olduğu için af kapsamı dışında tutulduğunu, bir gecede çetelere ilişkin yasa çıkartanların, yine bir gecede Anayasa'yı değiştirebileceğini söyledi. Yaban, yargının başındakilerin yargıdan şikâyet ettiği bir ortamda ayrımsız bir genel affın gerekli olduğunu vurgulayarak, "Af barışa, kardeşliğe, demokrasiye hizmet etmelidir" dedi. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin sürdüğüne dikkat çeken Yaban, hücre tipi cezaevine sonuna kadar karşı çıkacaklarını kaydetti.
İnsanların fikir özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasinin olmayacağını belirten İlhami Yaban, işçilerin, emekçilerin özelleştirmeye, uluslararası tahkime ve mezarda emekliliğe karşı verdikleri mücadelenin yanında olacaklarını kaydetti. Türk-İş'in hükümetle girdiği pazarlığı eleştiren Yaban, emeğin birliğinin sağlanmasını istedi.
Yaklaşık yarım saat süren oturma eylemi, "Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük", "Baskılar, bizi yıldıramaz", "Anaların öfkesi, katilleri boğacak" sloganları ile sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Ayrımsız genel af için eylemler başlıyor

SONRAKİ HABER

Papandreu: Görüşmeler olumlu geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...