31 Temmuz 1999 21:00

Altın Portakal hazırlıkları sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Altın Portakal Film Festivali'ni salondan çıkararak halka yaymak amacıyla çalışma yapacaklarını belirtti.

Paylaş
Altın Portakal hazırlıkları sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Altın Portakal Film Festivali'ni salondan çıkararak halka yaymak amacıyla çalışma yapacaklarını belirtti.
Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı yöneticileri ile Yerel Gündem 21 Antalya Kent Konseyi temsilcileri bilgi alışverişinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, bu yılki festivalin en güzel şekilde hazırlanıp sunulması için her türlü gayreti gösterdiklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Artık, Altın Portakal'ı salondan çıkarıp, halka yaymak zorundayız. Bu amaçla, kentimizdeki duyarlı insanlar ve kent konseyiyle festival hakkındaki görüşlerimizi paylaşacağız. Antalya'da kültür ve sanat çizgisini oluşturmak zorundayız. Oluşturulacak bir üst koordinasyon kurulu ile de bunu amaçlıyoruz. İl Kültür Müdürlüğü, Belediye Kültür Müdürlüğü, vakfımız ve Antalya'da sanatını sürdüren saygın temsilcilerin oluşturacağı bir platformda gerekli bilgi alışverişinde bulunacağız. Çünkü Antalya'da sanatı 12 aya yayan bir yapıyı sağlamayı amaçlıyoruz." Kumbul, basında "festivalin fiyaskoyla sonuçlanacağına" dair çıkan haberlere de değinerek, şöyle devam etti: "Hiç kimsenin festivali gölgeleme gibi bir düşüncesi olmamalı. Festival fiyaskoyla sonuçlanacak gibi temelsiz düşünceler, bu organizasyona gölge düşürmemeli. Başarı olmak zorundayız. Bu Bekir Kumbul'un başarısı olarak anılmamalı. Bu başarı sizlerin, Antalyalıların başarısı olsun. Ben de onların içinden biri olayım."
Yeni ödül
Daha önceki yıllarda festivale katılarak Altın Portakal heykelciği kazanan Yıldırım Önal'ın, borcunu ödemek amacıyla daha sonra bu ödülü sattığını ve ödülün elden ele dolaştığını anlatan Bekir Kumbul, bu olayı simgeleyen "Yıldırım Önal Anı Ödülü"nün, ilk sahibini bu yıl bulacağını söyledi. Kumbul, bu yıl 3 ay süresince çalışacak olan Festival Yürütme Kurulu'nun da yenilikler ve program konusunda çalışmalara devam ettiğini söyledi.
"Çökertme" adlı filmiyle daha önce festivale katılan Yönetmen ve Festival Yürütme Kurulu Genel Koordinatörü Haluk Ünal da, bu yıl içerden görme imkânını bulduğu festivalin başarılı olacağına inandığını belirtti. Festivalin amacına uygun olması için gereken şartları sağlayacaklarını belirten Ünal, şunları kaydetti:
Oyuncu örgütlenmelerinin yıllardır festival vitrini olarak görüldüğünü anlatan Ünal, vakıf tarafından bağış, aidat ya da başka bir adla para istenmeyeceğini dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

'Soweto Aslanı' öldü

SONRAKİ HABER

İlkçağ Mezopotamyası'nda müzik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...