30 Temmuz 1999 21:00

TGWU'dan DAY-MER festivaline destek

Türkiye ve Kürdistan Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER)'in, "Irkçılığa Karşı Hep Birlikte" Festivali'ne Ulaşım ve Genel İş Sendikası'ndan büyük destek geldi.

Paylaş
TGWU'dan DAY-MER festivaline destek
Arif Bektaş
Türkiye ve Kürdistan Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER)'in, 25 Temmuz'da başlayan "Irkçılığa Karşı Hep Birlikte" Festivali'ne Ulaşım ve Genel İş Sendikasından büyük destek geldi. Sendika Genel Merkezi yaptığı açıklamada, "herkese eşit haklar" diyerek festivale katılım çağrısı yaptı.
Sendika binlerce el ilanı basarak üyelerine gönderdi ve bir miktar da Türkçe basarak, Türkiyeli üyelerine ulaştırmaya çalışıyor. Üyelerine dağıttığı el ilanlarında şöyle diyor: "Ulaşım ve Geneş İş Sendikası, DAY-MER'in birçok kültürü bir araya getiren 'Irkçılığa Karşı Hep Birlikte' festivalini desteklemekten onur duymaktadır. Britanya'nın en büyük sendikalarından biri olarak hem işyerlerinde, hem de toplumun içerisinde ırkçılığa karşı düzenlediğimiz kampanyalarımızın uzun bir geçmişi vardır. Irkçılığı işyerlerinden silmeye çalışalım.
El ilanlarının başlığını da DAY-MER festivalinin şiarı olan "Irkçılığa Karşı Hep Birlikte" koyan TGWU, el ilanlarının arkasını da yeni iş yasasına ayırarak, işçilerin haklarını alması için mücadeleye çağırıyor. Hiç bir ırkçı saldırıya ya da cinsel tacize kalmamak için sendikaya üye olmak gerektiğini belirten sendika, sendikaların ırkçılığa karşı mücadele etmesi gereken en önemli kitle örgütü olduğuna vurgu yaptı.
TGWU'nun desteği ile ilgili gazetemize bir açıklama yapan DAY-MER, sendikalarla birlikte ırkçılığa karşı verilecek mücadelenin sonuç vereceğini ve TGWU'nun desteğinin anlamlı ve önemli olduğunu belirtti. Sendikalarla birlikte üyelerinin ve diğer kitle örgütlerinin ortak mücadelesi için kendilerine düşeni yapacağını söyleyen DAY-MER, gelecek yılki festivalini, sendikalar ve değişik uluslardan emekçilerle ortak yapacaklarını hedeflediklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Sağlık ve sanat

SONRAKİ HABER

Açıkhava'da yaz konserleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...