13 Ağustos 2011 06:57

CHP “çocuk anneleri” Meclis’e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e, “Türkiye’de ‘çocuk anneler’ konusunda bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır? Son 20 yıl itibarıyla iller bazında ‘çocuk annelerin’ dağılımı nasıldır?” diye sordu.CHP Genel

CHP “çocuk anneleri” Meclis’e taşıdı
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e, “Türkiye’de ‘çocuk anneler’ konusunda bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır? Son 20 yıl itibarıyla iller bazında ‘çocuk annelerin’ dağılımı nasıldır?​” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle “çocuk anneler” konusunu TBMM gündemine taşıdı. Kaleli, şu soruları sordu:
“Türkiye’de ‘çocuk anneler’ konusunda bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır? Son 20 yıl itibarıyla iller bazında ‘çocuk annelerin’ dağılımı nasıldır?
Erken evlilikler ve ‘çocuk anneler’ sorununda ülkemiz, dünya ülkeleri arasında kaçıncı sıradadır? Geri kalmışlığın ve feodal yapının bu sıralamayla bağlantısı ne ölçüdedir?
Çocukların ‘evlilik’ adı altında cinsel istismara kurban edilmesinin ahlaki, dini ve kültürel değerlerle bağdaşır yanı var mıdır? Bakan olarak ‘çocuk anneliğinin’ evlilik yoluyla meşrulaştırılmasına yaklaşımınız nasıldır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

MEB’den ‘demokrasi ayarı’ yanıtı

SONRAKİ HABER

ÖSYM sorunu parayla çözecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...