13 Ağustos 2011 06:55

MEB’den ‘demokrasi ayarı’ yanıtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi”nin Vatandaşlık ve Demokrasi Dersi’nden çıkarıldığı yönündeki haberlere yanıt verdi.Dersin öğretim programında yapılan revizyonda sadece “Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türl&uu

MEB’den ‘demokrasi ayarı’ yanıtı
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi”nin Vatandaşlık ve Demokrasi Dersi’nden çıkarıldığı yönündeki haberlere yanıt verdi.

Dersin öğretim programında yapılan revizyonda sadece “Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi” belgesine değil, tüm sözleşmelere atıf yapılmasının istendiği savunulan açıklamada, kitabın 37. sayfasında sözleşmeye yer verildiği iddia edildi. Açıklamada, sadece BM’nin kadın ayrımcılığı ile ilgili sözleşmesine değil, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne de atıf yapıldığı savunuldu. “örgütlenme hakkı” ifadesinin ve “dilekçe hakkı”nın da kitapta yer aldığı ifade edilen açıklamada, “konut dokunulmazlığı” ve “özel hayatın gizliliği”nin ise öğrencilere etkinlik aracılığı ile uygulamalı olarak anlatılacağı belirtildi.

‘HAYDİ KIZLAR OKULA’ İÇİN SÜRE YETMEMİŞ!

“Haydi kızlar okula” kampanyasında etkinlik süresinden dolayı konuya yer verilmediği kaydedilen açıklamada şöyle deniliyor: “Kampanya ile ilgili olarak haberde yer verilen etkinlik dersin süresi dikkate alınarak konu ile ilgili diğer iki etkinliğin içeriğinde de bu konuya değinildiğinden bu etkinliğe yer verilmemiştir”. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB önünde iftarlı protesto

SONRAKİ HABER

CHP “çocuk anneleri” Meclis’e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...