26 Temmuz 1999 21:00

FP'de atamalar tamam

FP Genel Başkanı Recai Kutan, yenilikçilerin tepkisini çeken bazı Erbakancı isimleri kabul ederek bir süre görüştü ve bu kişileri FP Başkanlık Divanı'nda görevlendirdi.

Paylaş
FP'de atamalar tamam
FP Genel Başkanı Recai Kutan, partide yenilikçilerin tepkisini alan Erbakancı Lütfü Esengün, Veysel Candan, Turhan Alçelik ile görüşerek atamaları resmen tebliğ etti.
Kutan, genel merkezdeki makamında Esengün, Candan ve Alçelik'i kabul ederek bir süre görüştü. Kutan, Lütfü Esengün'ü teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı, Veysel Candan'ı koordinasyon ve sosyal işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına, Turhan Alçelik'i de genel sekreterliğe getirdi. Kararın resmen tebliğ edilmesiyle üç milletvekili de partide görevi devralmak için eski yöneticileri beklerken gazetecilerin sorularını yanıtladılar.
Candan, amaçlarının partinin daha güçlü hale gelmesi olduğunu belirtirken, daha önceki yöneticilerin de partiye çok büyük emekleri olduğunu vurguladı.
Genel sekreter Alçelik de, Genel Başkan Kutan'ın Genel İdare Kurulu'ndan aldığı yetkiye dayanarak kendilerini atadığını belirterek, amaçlarının partiyi daha etkin hale getirmek olduğunu, bu atamaların büyük kongreye yönelik il ve ilçe kongreleriyle ilgisi olmadığını kaydetti.
Atamalar nedeniyle istifalarını verme durumunda kalan eski Genel Sekreter Eyüp Sanay ile Genel Başkan Yardımcısı İrfan Gündüz'ün Başkanlık Divanı üyelikleri de son bulmuş oldu. Atamalarla Aydın Menderes'ten boşalan siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına kaydırılan Cemil Çiçek'in ise atamalara tepki gösteren yenilikçiler ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptığı öğrenildi. Başkanlık Divanı'nın yenilikçi kanadından Ali Coşkun ve Cemil Çiçek daha önce bu atamalara karşı çıkarak istifa edecekleri yönünde açıklamalar yapmışlardı.
ÖNCEKİ HABER

HADEP baskıları kınadı

SONRAKİ HABER

Türk-Yunan diyaloğu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...