20 Temmuz 1999 21:00

Gündem işbırakma

Önümüzdeki günlerde işbırakma gündemiyle toplanacak olan Emek Platformu, eylemlerini bugün de sürdürecek. Çalışma Bakanlığı önüne yürüyecek olan emekçiler, basın açıklaması yaparak, burada sabahlayacaklar.

Paylaş
Gündem işbırakma
'Emek Platformu' bünyesinde bulunan örgütlerin başkanları önceki akşam Hak-İş Genel Merkezi'nde bir araya gelerek, sosyal güvenlik yasa tasarısını apar topar Meclis gündemine getiren hükümete karşı daha ileri ve etkili eylemler yapma kararı aldılar. Türkiye çapında işbırakmanın artık somut gündem haline geldiğinin açıklandığı toplantı sonrası bir açıklama yapan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, yine tüm kurum başkanlarıyla yarın Türk-İş Genel Merkezi'nde bir toplantı yaparak üretimden gelen gücün kullanılmasının biçimini ve zamanını tartışacaklarını bildirdi.
Son günlerde gündeme gelen mitingin yapılmaması konusu toplantının gündemine dahi gelmezken, bu toplantının hemen öncesinde yapılan 'merkezi eylem komitesi'nin kararları geçerliliğini korudu. 15 örgüt adına "Emek Platformu Basın Bülteni" ile yapılan yazılı açıklamada da, platform üyelerinin Cumhurbaşkanı ile görüşerek, haklı taleplerini iletecekleri bildirildi. Açıklamada ayrıca, "Toplantıda, taleplerin karşılanmaması durumunda genel grev de dahil olmak üzere üretimden gelen gücün kullanılacağı da özellikle vurgulandı" denildi.
Üç koldan Kızılay'a
Önceki sabah yapılan ve 'Emek Platformu' bünyesindeki örgütlerin yöneticilerinin ülke çapında katılım sağladığı siyah çelenk bırakma eyleminin ardından, bir araya gelen ve kurumların Ankara temsilcilerinden oluşan 'Ankara Eylem Komitesi' saat 16.30'da toplanarak mitinge yönelik hazırlıkların Ankara ayağını görüştü. Miting alanı konusunda tartışmaların da yapıldığı toplantıda, hazırlıklara yönelik çeşitli kararlar alındı. Buna göre, platform bünyesinde bulunan tüm kurumların ortak imzasıyla Ankara'ya yönelik bildiri ve afiş çıkartılacak. İşyerlerinde ortak toplantılar yapmanın da karar altına alındığı toplantıda, ayrıca 4 araç kiralanarak mitinge katılım yönünde sesli anonslar yapılmasında mutabakat sağlandı.
Mitingin düzenleneceği alana ilişkin tartışmalar toplantının en önemli konusuydu. Bu konuda DİSK ve diğer örgütlerin "Dört koldan Kızılay'a girelim" yönündeki talebine karşılık, Türk-İş temsilcisi henüz resmi başvuru yapılmadığı gerekçesiyle Tandoğan Meydanı'nın da gündeme alınmasını savundu. Sonuç olarak bu konudaki kararın merkezi eylem komitesinin aynı akşam yapacağı toplantıya bırakılması kararlaştırıldı. Akşam toplanan merkezi eylem komitesi ise mitingin Kızılay'da yapılmasını karara bağladı. Ayrıca, kortejlerin, Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı ve Zafer Çarşısı olmak üzere alana üç koldan girilmesi de kararlaştırdı.
Bakanlık önünde sabahlanacak
Emek Platformu'nun eylemleri bugün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde devam edecek. Alınan bilgiye göre emekçiler saat 13.00'te Mithatpaşa-Süleyman Sırrı Sokak'taki DİSK Genel-İş Ankara Bölge Binası önünde toplanacak. Düzenli kortejlerin oluşturulmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürünerek, Bakanlık önünde yapılacak basın açıklamasıyla tepkiler ortaya konacak. Basın açıklamasından sonra ise Emek Platformu'nu oluşturan örgütlerin yöneticileri ile üyelerinden oluşturulacak bir grup, Bakanlık önünde sabahlayacak.
ÖNCEKİ HABER

'İdeal çözüm federasyon'

SONRAKİ HABER

TÜMTİS: 'Mücadele geliştirilerek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...