19 Temmuz 1999 21:00

FP'den hükümete 'aciz' eleştirisi

FP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, hükümetin ekonomik bunalımlarından Ecevit'i sorumlu tutarak, "İktidar, şikâyet ve mazeret açıklama yeri değildir" dedi.

Paylaş
FP'den hükümete 'aciz' eleştirisi
FP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, hükümetin ekonomik bunalımlardan Başbakan Bülent Ecevit'i sorumlu tutarak, "İktidar, şikâyet ve mazeret açıklama yeri değildir" dedi.
Aksu, FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Çoşkun ve İstanbul Milletvekili Dr. Azmi Ateş ile birlikte İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirdi. "Siyasi partilerin kuruluş amacı, iktidara gelerek ülke sorunlarına çözüm olacak hizmetleri yerine getirmektir" diyen Aksu, iktidarın hiçbir siyasi parti için acizlik sergileme ve yapamadığı hizmetler için mazeret anlatma yeri olmadığını kaydetti. Türkiye'nin bugün böyle bir iktidarla karşı karşıya olduğunu savunan Aksu, "Maalesef böyle bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu hükümetin sayın başbakanı, çeşitli vesilelerle bugün iktidarda bulunmanın ateşten gömlek giyme anlamına geldiğini, sorumluluktan kaçmamak için hükümette olduklarını söyleyip duruyor" diye konuştu.
Aksu, iki ayda ne yapacağını bilemez bir hale gelen hümümetten kimseye hayır gelmeyeceğinin anlaşıldığını da söyledi. Memurlara yapılan yüzde 20 zammı da eleştiren Aksu, ayrıca, yaşanan ekonomik sıkıntılardan da, vergi reformu nedeniyle Ecevit hükümetini sorumlu tuttu. Son üç hükümette de Başbakan Bülent Ecevit'in bulunduğunu söyleyen Aksu, ortada bir ekonomik bunalım varsa bunun birinci derece muhatabının Ecevit olduğunu kaydetti. Aksu, şöyle konuştu: "Öyle sadece çalışanların hakkını elinden alan bir tasarı değil, gerçek anlamda bir sosyal güvenlik reformu hazırlayın, biz de size destek verelim. Böyle bir reform ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı bir çatı altında toplayın. İşsizlik sigortasını küçük bir süreyle sınırlamayın. Asgari ücret tutarındaki işçi ve memur aylığından vergi almayın. Zorunlu tasarruf kesintisine son verin."
Düşünce suçlarına da af
Hükümetin kamuoyuna açıkladığı af tasarısının düşünce suçlularını kapsamadığını söyleyen Aksu, "Türk medyasın, düşünce özgürlüğüne sahip çıkmaya çağırıyorum. Düşünceyi ve düşündüklerini ifade etmeyi cezalandıran 312'inci madde mağduru insanlara, özgürlüğün kapısını birlikte açalım" dedi.
Hükümet yetkililerine de çağrıda bulunan Abdülkadir Aksu, 312'inci madde mağdurlarının af kapsamına alınmasını istedi. Af konusunu, uluslararası tahkim ile pazarlık konusu yapmadıklarını söyleyen Aksu, uluslararası tahkim yasa tasarısını inceledikten sonra karar vereceklerini belirtti. Aksu, her şeyden önce ülke çıkarlarını göz önünde tutacaklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten saldırılara kınama

SONRAKİ HABER

Emekçiler hükümetin kapısına dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...