18 Temmuz 1999 21:00

FP ve DYP'den mandacı tahkime evet

Fazilet Partisi ve DYP, sosyal güvenlik yasa tasarısını özüne karşı çıkmadan eleştirirken, uluslararası tahkim ve özelleştirmenin devamında hükümet ile aynı görüşte.

Paylaş
FP ve DYP'den mandacı tahkime evet
Fazilet Partisi ve DYP, sosyal güvenlik yasa tasarısını özüne karşı çıkmadan eleştirirken, mandacılığı hortlatacak uluslararası tahkim ve özelleştirmenin devamı konusunda hükümet ile aynı görüşte. FP Genel Sekreteri Eyyüp Sanay, sosyal güvenlik yasa tasarısı hakkında böyle bir önerinin gerçeklerden uzak, dayatmacı bir IMF reçetesi olduğunu ifade ederken, özelleştirmenin tüm hızıyla sürmesini istedi. Sanay, bu konuda IMF'nin dayatmalarda bulunmasından yakınarak, "Bağımsız bir ülkeysek bu kararı kendi irademizle vermeliyiz. Bizce hiçbir şey devletin elinde bırakılmamalı. Devlet ticaret yapmamalı. Adalet, savunma ve dış ticaret dışında devlet, diğer konularla uğraşmamalıdır" dedi.
MHP'ye 'hatırlatma'
Sanay, MHP'yi atamalar ve başörtüsü sorunu konusunda vaadlerini yerine getirmemekle suçladı ve "Hani yoksullukla mücadeleyi öne alacaklarını, başörtüsü sorununu halledeceklerini vaad eden erkekler? (Milli Eğitim Bakanlığı bizde değil ama korkmayın, yanlış bir tayin olmayacak) diye tabana mesaj veren erkekler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki atamalar karşısında niçin suskunlar" dedi. Memur maaşları konusunda hükümete, "Çocuk mu kandırıyorsunuz" dedi.
DYP tahkimden yana
DYP Grup Başkanvekili Saffet Arıkan Bedük, uluslararası tahkime partisinin yaklaşımı sorulduğunda ise, yabancı sermayenin girişi olmak üzere Türk ve yabancı sektörün bir arada yatırım yapmalarından yana olduklarını belirterek, "tahkimden yanayız" dedi. Bedük, hükümetten sosyal güvenlik reformu yasa tasarısını geri çekerek, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini aldıktan sonra yeniden TBMM'ye sevk etmesini önerdi. Bedük, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında söz konusu reformu "ahirette emeklilik" ve "acımasız bir teklif" olarak niteledi.
ÖNCEKİ HABER

MHP: Programımızı uyguluyoruz

SONRAKİ HABER

'Emekçiler değil, hükümet mezara'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...