12 Ağustos 2011 11:51

Eğitim Sen: MEB sorunları çözmekten uzak

EĞİTİM SEN  Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmen yetiştirme ve atama konularıyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirerek, açıklamanın varolan sorunların kabulü anlamına geldiğini ve sorunların çözümünden uzak olduğunu kaydetti.Eğitim Sen Genel Başkanı Ü

Eğitim Sen: MEB sorunları çözmekten uzak
Paylaş

EĞİTİM SEN  Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmen yetiştirme ve atama konularıyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştirerek, açıklamanın varolan sorunların kabulü anlamına geldiğini ve sorunların çözümünden uzak olduğunu kaydetti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in eğitim politikalarını değerlendirdi. Yazılı açıklama yapan Yıldız, Bakan Dinçer’in yaptığı açıklamaların eğitim alanındaki sorunların kabulü anlamında olduğunu vurgulayarak, bu kabulün ise çözümden uzak olduğunun altını çizdi.

Yıldız, Dinçer’in açıklamasında 400 bin ataması yapılmayan öğretmene rağmen 150 bin öğretmen açığının olduğunu dile getirdiğini belirterek, “Tüm bunlara rağmen Ağustos ayında 11 bin öğretmen ataması yapacaklarını duyurdular. Bu sayı gerçeğin yanına bile yanaşmamaktadır" dedi. Yıldız, üniversiteden mezun olup da ataması yapılmayan bir öğretmenin karşısında iki seçenek bulunduğunu ya güvencesiz ve ağır çalışma koşulları altında dershane öğretmenliği yaptığını ya da ders karşılığı ücret öğretmenliği yaptığını kaydetti.  Sorunun merkezinde öğretmenlerin değil, eğitimi ticarileştiren politikaların bulunduğuna dikkat çeken Yıldız, öğrencileri de müşteri olarak gören bir zihniyetin hangi kriterlerle öğretmenlerde yeterlik arayacağının düşündürücü olduğunu vurguladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bu neyin hazırlığı?

SONRAKİ HABER

Torba iddianameyi çürüttüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa