17 Temmuz 1999 21:00

İşçiler genel grev istedi

DİSK Genel-İş Sendikası Çankaya-Gölbaşı Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu'nda delegeler, sermayenin saldırısına, işçi sınıfının "genel grev"le karşı durabileceğinin altını çizdi.

Paylaş
İşçiler genel grev istedi
DİSK Genel-İş Sendikası Çankaya-Gölbaşı Şubesi 3'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Söz alan delegeler, sermayenin çok yönlü saldırısına karşı, işçi sınıfının "genel grev"le durabileceğinin altını çizdiler.
Faaliyet raporunu okuyan Çankaya-Gölbaşı Şube Sekreteri Galip Oral, 57'inci hükümetin, Türkiye işçi sınıfının ekonomik ve sosyal hakları ve çıkarları ile çelişen bir programı uygulama hazırlığında olduğunu söyledi. Hükümetin, işçi sınıfına saldırılarını çok yönlü ve çeşitli kollardan başlattığının altını çizen Oral, Dünya Bankası ve IMF politikalarının dayatıldığını ve bu dayatmaya karşı işçi sınıfının örgütlü mücadelesine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
'Tek vücut tek yumruk'
Genel merkezden gelen toplu iş sözleşme taslağını tüm işyerlerine ulaştırdıklarını ve Çankaya Belediyesi işvereni karşısına tek vücut ve tek yumruk olarak çıktıklarını belirten Oral, işçi sınıfının eğitimine de önem verdiklerini ve eğitim çalışmaları yaptıklarını bildirdi.
Daha sonra söz alan delegeler ise, saldırıların sosyal güvenlik yasasıyla sınırlı kalmayacağına, tahkim, özelleştirme ve yerel yönetimler yasasıyla bu saldırıların davam edeceğine dikkat çekerek, örgütlü mücadele çağrısında bulundular. Sermayenin saldırılarına işçi sınıfının "genel grev" kararıyla durulabileceğini vurgulayan delegeler, kuruldan "genel grev" kararının çıkarılmasını istediler. Sendikal bürokrasiyle savaşılması gerektiğini söyleyen delegeler, sendikalarını belediye başkanlarının kucaklarına teslim etmeyeceklerini duyurdular.
Delegelerin konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Tek listenin çıkarıldığı Genel Kurul'da Muharrem Topalak başkanlığa, Galip Oral, İsmail Sarısu, Erkan Zoyman, Zeki Kara, Veli Acar, Hüseyin Çalıt ve Hüseyin Akgüz ise yönetim kuruluna seçildiler.
ÖNCEKİ HABER

Mezarda emekliliğe yurt çapında tepki

SONRAKİ HABER

'Oylarımızı geri alacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa