15 Temmuz 1999 21:00

'Emekçi, işçi, memur esnaf; halk biziz'

Başbakan Bülent Ecevit, alınan eylem kararları karşısında işçi ve emekçileri "provokatörlükle" suçlamış, "halkla karşı karşıya gelmemeleri" konusunda uyarmıştı!

Paylaş
'Emekçi, işçi, memur esnaf; halk biziz'
Muzaffer Özkurt
Başbakan Bülent Ecevit, alınan eylem kararları karşısında işçi ve emekçileri "provokatörlükle" suçlamış, "halkla karşı karşıya gelmemeleri" konusunda uyarmıştı! İstanbul'da yapılan eylemde yürüyen işçilerden biri taşıdığı dövizle Ecevit'in bu sözlerine yanıt veriyordu: "Emekçi, işçi, memur, esnaf; halk biziz." Eyleme katılmayıp yol kenarından izleyenler de aynı düşüncede.
Hüseyin Gül (Otopark görevlisi): İşçilerin mücadelesinin yanındayım. Çocuklarımın geleceği için bu mücadeleyi destekliyorum. Benim kaç yaşına kadar yaşayacağım ne malum?
Ziya Takır (İGDAŞ çalışanı): Tabii ki bu mücadeleyi destekliyorum. Emeklilik yaşının 60 olması çok fazla. Ecevit önceden verdiği sözlerin arkasında durmuyor.
Ömer Köse (Fırın işçisi): Bu eylemleri destekliyorum. Emeklilik yaşı çok yüksek. Memurlara yapılan zam da çok az.
Yunus Durmuş (Özel şirket çalışanı): İşçiler ve memurlar eylemlerinde haklılar. Emeklilik yaşını çıkartmak isteyenler ve memura yüzde 20 zam verenler kararlarında haksızlar.
Lütfi Lebe (Serbest): Böyle eylemler yapılmalı. Destekliyorum. İşçilerin mücadelesinin arkasındayım. Ne olacak bu insanların hali?
İsmini vermek istemeyen bir kadın: Bu kararları saçma buluyorum. Yüzde 20, kime sadaka veriyorlar. Bütün herkesin sokağa dökülmesi gerekiyor. Genel grev yapılmalı.
Erdoğan Ergül (Serbest): Eylemleri destekliyorum. Bu eyleme katılan herkes haklı.
Serap Şener (Reklam şirketinde çalışıyor): Eylemleri tabii ki destekliyoruz. Yapılanları haksızlık olarak değerlendiriyorum.
Ali Ergen (Sokaklarda ciğer satıyor): Halk haklı. Bugün bir simit 100 bin lira olmuş. Ben akşama kadar dolaşıyorum ekmek parası için. Bu insanların mücadelesini destekliyorum.
Mustafa Kaya (Kitapçı): Eylemleri destekliyorum. Burada yürüyen herkes haklı ve gerekeni yapıyorlar. Hükümet ekonomiyi iyileştireceğiz diye bu kararları çıkartmaya çalışıyor. Ama bu kararlarla ekonomiyi düzeltmez.
Metin Yıldız: Bu hükümeti seçen halktır. Ne istiyorsa yapması gerekiyor. Buradakilerde halk ve yaptıklarında haklılar.
Hasan Çakır (Çiçekçi): İyi yapıyorlar. Sokağa dökülmekle haklarını alacaklar.
İsmini vermek istemeyen bir emekli: Destekleyeceğiz tabii ki. Yazık vatandaşa. Böyle haksızlık olmaz. Milletvekili 4 senede emekli oluyor. İşçiler ise 40 senede. Bu şerefsizliktir. Okuyan da yalan söylemesin. İşçiyle uğraşacağına kıyak emeklilikle uğraşsın. Benzine kaç kere zam geldi. Ben 59 yaşında işçi emeklisiyim. Benim maaşıma bir kere zam gelmedi.
Vahit Yazıcı (Garson): Burada yürüyenler haklılar. Ülke batıyor diyorlar. Yalan söylüyorlar. Emeklilik yaşı çok yüksek. Memura yapılacak zam ise en az yüzde 100 yapılmalı.
Hasan Özdemir (Dönerci): İşçiler eylemlerinde haklılar. 60 yaşında emeklilik mi olur? Emeklilik yaşı Türkiye şartlarında en fazla 45 olmalı.
Erkay Değerli: Partiler oy avcılığı yapıyorlar daha sonra da verdikleri sözleri unutuyorlar. Memurlar için yüzde 20 zam çok az. Emeklilik yaşı ile ilgili yasayı da kabul etmiyorum. Bunun için bu insanların mücadelesini destekliyorum.
ÖNCEKİ HABER

EMEP afişi yasaklandı

SONRAKİ HABER

Ankara Tabip Odası'ndan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...