15 Temmuz 1999 21:00

EMEP afişi yasaklandı

Hükümetin, IMF'nin direktifleriyle çalışanları mezarda emekliliğe mahkûm ettiği "sosyal güvenlik reformu"na karşı Emeğin Partisi (EMEP)'nin hazırladığı afiş yasaklandı.

Paylaş
EMEP afişi yasaklandı
Hükümetin, IMF'nin direktifleriyle hazırlayarak, çalışanları mezarda emekliliğe mahkûm ettiği "sosyal güvenlik reformu yasa tasarısı"na karşı tepkisini afişle dile getiren Emeğin Partisi (EMEP)'nin afişi yasaklandı.
"IMF emrediyor, hükümet uyguluyor. Bu mu milliyetçilik, bu mu halkçılık" yazılı afiş, Elazığ Sulh Ceza Mahkemesi'nin 12.07.1999 tarihli toplatma kararı gerekçe gösterilerek, Ankara ve Kayseri'de de yasaklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından EMEP Ankara İl Örgütü'ne tebliğ edilen yasaklamanın gerekçesinde, "... üzerinde 'IMF emrediyor hükümet uyguluyor bu mu milliyetçilik, bu mu halkçılık' ibareleri yazılı bulunan afişin Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin IMF emrinde olduğu şeklinde yazı olduğu ve bunun da hükümetin manevi şahsiyetini alenen tahkir ve tezyif ettiği" iddia edildi.
Akhisar'da engelleme
EMEP'in Emeğe Sesleniş isimli bülteninin dağıtımı, Akhisar'da polis tarafından engellendi. EMEP'liler, önceki gün SSK tasarısı ile emekçilere yaptırmak istenen sadırıları konu edinen EMEP Bülteni'nin dağıtımı sırasında polisin engelliyle karşılaştı. EMEP'lilerden Niyazi İncazlı ve Tuğrul Çınar, dağıtımla ilgil emniyete bildirim yapılmadığı gerekçesiyle polisler tarafından bir saate yakın karakolda tutuldu.
ÖNCEKİ HABER

CHP'liler Türk-İş'i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

'Emekçi, işçi, memur esnaf; halk biziz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...