15 Temmuz 1999 21:00

CHP'liler Türk-İş'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Altan Öymen, hükümetin sadece para sahiplerinin haklarını koruduğunu ileri sürerek, "Bu gidişin sonu hayırlı değil" dedi.

Paylaş
CHP'liler Türk-İş'i ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Altan Öymen, hükümetin sadece para sahiplerinin haklarını koruduğunu ileri sürerek, "Bu gidişin sonu hayırlı değil" dedi. CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Seyman ve Cevdet Selvi, Genel Sayman Nihat Matkap, Genel Sekreter Yardımcısı Bekir Yurdagül ile birlikte Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'i, Türk-İş Genel Merkezi'nde ziyaret etti.
CHP'nin, son kurultayında parti yönetimine sendikacı kökenli kişileri almasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bunun için CHP Genel Başkanı Öymen'e teşekkür eden Meral, "Kimsenin, '38 yaşında, 43 yaşında emekli olunsun' dediği yok. Bu yasa değişmeli. Ancak bu yapılırken, Türkiye'nin koşulları göz önüne alınmalı. Türkiye'de hangi sektörde 8300 gün prim ödenecek? Hangi özel sektör bir bayanı 58, bir erkeği 60 yaşına kadar çalıştıracak? Bunun adı, mezarda emekliliktir. Bunun altında yatan, SSK'yı batırmak ve özel sigorta sistemini devreye sokmaktır" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Altan Öymen de Bayram Meral'in CHP hakkında söylediği sözlere teşekkür ederek, "Bugün eğer Meclis'te olsaydık, dışarıda işçilerin protesto ettiği konular kolay kolay gündeme gelemezdi" iddiasında bulundu. Öymen, Türk-İş'in yapacağı eylemlere CHP'nin her platformda katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
Çiller Kamu-Sen'de
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, partili kurmaylarıyla bugün Resul Akay'ı Kamu-Sen Genel Merkezi'nde ziyaret etti.
Çiller, burada yaptığı konuşmada, memur maaş zammı ve sosyal güvenlik reformu nedeniyle sivil toplum örgütlerinin ayakta olduğunu söyleyerek, "Haklı bir davanın peşine düşmüşlerdir" dedi. Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay da, ziyaret ve desteğinden dolayı Çiller'e teşekkür etti.
FP'den TZOB'ye ziyaret
FP Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Faruk Yücel'i ziyaret ederek, bir süre görüştü. Kutan; işçi, memur, çiftçi ve emekli kesiminin büyük sıkıntı içinde olduğunu belirterek, "İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin sıkıntıları giderilmeli, layık olduğu imkânlar verilmelidir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

İşçi baskısı Meclis'e yansıdı

SONRAKİ HABER

EMEP afişi yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...