15 Temmuz 1999 21:00

"Yağma" programı netleşti

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, 1999'un ilk 6 ayında herhangi bir uygulama yapılamaması nedeniyle değiştirdiği 1999-2000 özelleştirme uygulamaları takvimi belli oldu.

Paylaş
"Yağma" programı netleşti
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, 1999 yılının ilk 6 ayında herhangi bir uygulama yapılamaması nedeniyle bazı değişiklikler yaptığı 1999-2000 özelleştirme uygulamaları takvimi belli oldu.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın tahmini ihale takvimine göre, bu yılın üçüncü çeyreğinde Deniz Nakliyatı, Asil Çelik, Etağ, Taksan, Tümosan, Ataköy Grubu (otel, marina ve yat, Ataköy Turizm), Sigortalar ve İgsaş'ın blok satış, Turban, Orüs, EBK, Sümer Holding ile SEKA'da varlık ve TDİ Limanları'nda da işletme hakkı devri yöntemi ile ihaleye çıkması bekleniyor.
Dev KİT'ler satış gündeminde
Bu yılın dördüncü çeyreğinde ise özelleştirme amacıyla ihaleye çıkılması beklenen kuruluşları THY, Tüpraş, POAŞ, Petkim, İsdemir, Tügsaş ve KBİ gibi devler oluşturuyor. Dördüncü çeyrekte THY blok ve halka arz yöntemi ile Tüpraş halka arz, POAŞ'ın yüzde 51 hissesi blok satış, Petkim Yarımca Tesisi varlık satış yöntemi ile ihaleye çıkılacak. Tahmini ihale takvimine göre, yılın son çeyreğinde İsdemir'in blok-yatırım şartı ile satışı, Tügsaş'ın blok-fabrika bazında satışı ve KBİ'nin blok satışı için ihale açılacak.
Eksikleri tamamlanacak
Bu yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde, programındaki kuruluşların özelleştirme ihalelerini tamamlamayı planlayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu kuruluşlardan yalnızca Tüpraş'ın satışının tamamlanmasını bu yıl içinde bekliyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu yılın 4. çeyreğinde Tüpraş'ın yanında Deniz Nakliyat, Asil Çelik, Turban, Etağ, Et Balık Kurumu, Sümer Holding, Sigortalar, Taksan, Tümosan, Ataköy Grubu, TDİ Liman, İgsaş, SEKA ve Orüs'ün özelleştirilmesini de tamamlamaya çalışacak.
Bu yıl özelleştirme çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle gelecek yılın ilk çeyreğinde satışı planlanan kuruluşları ise THY, İsdemir, Tügsaş ve Karadeniz Bakır İşletmeleri oluşturuyor. POAŞ ve Petkim'in özelleştirme işlemlerinin tahmini tamamlanma takvimi ise gelecek yılın ikinci çeyreği olarak hesaplandı.
ÖNCEKİ HABER

Grevcilerden taviz yok

SONRAKİ HABER

Saldırılara karşı kitlesel eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...