14 Temmuz 1999 21:00

'SSK olmasaydı...'

Hükümetin memur maaş artışları ve sosyal güvenlik reformu tasarısını protesto eden İstanbul Tabip Odası, dün SSK Göztepe önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş
'SSK olmasaydı...'
Hükümetin memur maaş artışları ve sosyal güvenlik reformu tasarısını protesto eden İstanbul Tabip Odası, dün saat 12.30'da SSK Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını okuyan SSK Göztepe Hastanesi'nden emekli Doktor Attila Ongan, "SSK olmasaydı, Türkiye sağlığa ayırdığı kaynaklarla çok daha az sayıda insana sağlık hizmeti götürebilecekti. SSK olmasaydı, ilaç ve tıbbi malzeme fiyatları çok daha yüksek olacaktı" dedi.
Ongan, ekonomik durumu kötü olanların tedavilerinin SSK tarafından yapıldığına dikkat çekerek, "Çökert, kurtul' politikası, yerini "Düzelt, hizmet ver' anlayışına bıraktığında çözümün uzak olmadığı görülecektir. Anayasamızdaki 'sosyal devlet' anlayışı da bunu gerektirmektedir. Eğer hükümet edenler, Anayasa'ya sadakat yeminlerinde samimi ise yapılması gereken SSK reform tasarısı adıyla sunulan metnin geri çekilmesidir" diye konuştu.
Diyarbakır, Batman, Siirt İlleri Tabipler Odası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Dr. Mehmet Emin Uluğ da, sosyal güvenlik yasa tasarısını protesto ederek, kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan komik zammı eleştirdi. Uluğ, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Biz hekimler, ülkenin ekonomik kaynaklarının talan edilmesinde, kötü yönetim nedeniyle SSK'nın, Emekli Sandığı'nın, Bağ-Kur'un zor duruma düşürülmesinde, yüksek faizli borçlar nedeniyle enflasyonun kontrol altına alınmamasında aldığı ücretle bir onur mücadelesine verircesine geçirmeye çalışan işçi ve memurların sorumlu olmadıkları ve buhranın yükünün sadece biz çalışanlara yüklenmesinin büyük bir haksızlık olduğu görüşündeyiz" dedi. Uluğ, tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya ve mücadele etmeye çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

Emek cephesi

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı kefen istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...