12 Temmuz 1999 21:00

Yeni ekonomik paket yolda

Ecevit, "piyasayı, ekonomiyi canlandırma" iddiasıyla hazırladıkları ekonomik paketin birkaç güne kadar tamamlanacağını söyledi.

Paylaş
Yeni ekonomik paket yolda
Başbakan Bülent Ecevit, yakında ayrıntıları açıklanacak bir ekonomik paketin hazırlandığını söyledi. Ecevit, "Bizim piyasayı, ekonomiyi bir an önce canlandırma görevimiz var" diye konuştu.
Ecevit, Başbakanlık merkez binasına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bir ekonomik paket hazırlandığı söyleniyor, muhtevası nedir?" şeklindeki bir soruya Ecevit şu karşılığı verdi: "Yakında ayrıntıları açıklanacak. Bizim piyasayı ekonomiyi bir an önce canlandırma görevimiz var. Bu konuda birkaç haftadan beri arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yapıyorlar. Çalışmalar da sonuç aşamasına gelindi. Önümüzdeki birkaç gün içinde açıklama yapılacak."
Af ve pişmanlık yasası
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin, irticai yayınlar konusunda RTÜK'ün görevini yapmadığı şeklinde eleştirel bir rapor hazırlayarak MGK'ya sunduğu yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine ise Başbakan, "Görmedim. Bu raporlarla ilgili türlü türlü söylentiler çıkıyor. Her söylenti üzerinde duramam" şeklinde konuştu.
Bülent Ecevit, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün açıkladığı af yasası tasarısının ayrıntılarıyla ilgili bir başka soruya da şu karşılığı verdi: "Bu sınırlı bir Af Yasası olacak. Kamu vicdanını rahatsız edici bir Af Yasası kesinlikle söz konusu değil. Kamuoyunun bu konudaki duyarlılıklarını biliyoruz ve paylaşıyoruz. O da göz önünde tutularak yapılacak bir yasal düzenleme. Koalisyon ortaklarımız da bu konuda aynı düşünceyi paylaşıyorlar. Bir yandan Pişmanlık Yasası, dağdaki tuzaklara düşürülen militanlara bir kurtuluş yolu açacak bir Pişmanlık Yasası ve onunla birlikte dediğim gibi sınırlı bir Af Yasası üzerinde çalışılıyor."
ÖNCEKİ HABER

HADEP'liler tahliye oldu

SONRAKİ HABER

DYP'de Yalım Erez bilmecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...