10 Temmuz 1999 21:00

Hükümete karşı protestolar artıyor

Mersin, Denizli, Bursa ve Edirne'de eylem yapan işçi ve kamu emekçileri, sosyal güvenlik reformunu protesto ederek hükümeti istifaya çağırdı.

Paylaş
Hükümete karşı protestolar artıyor
Bakanlar Kurulu'nun emeklilik yaşını 58-60 olarak belirleyip, sosyal güvenlik reformunu bu çerçevede Meclis'e götürme kararının ardından ülkenin dört bir yanında başlayan protesto eylemleri sürüyor. Basın açıklamaları, imza kampanyaları, telgraf çekme eylemleri yana emekçiler önümüzdeki günlerde mitinglere ve genel eylemlere hazırlanıyor.
Mersin'de imza kampanyası
Mersin'de Yoğurt Pazarı Parkı'nda önceki gün yapılan basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi katıldı. Sık sık, "SSK halkındır, satılamaz", "Mezarda emekliliğe hayır" sloganlarının atıldığı eylem sonrasında Başbakanlık'a, DSP ve ANAP'a gönderilmek üzere imza kampanyası başlatıldı. Eyleme EMEP, HADEP, ÖDP ve SİP destek verdi.
Denizli'de hükümete uyarı
Denizli'de DİSK, Türk-İş ve KESK üyesi işçi ve kamu emekçileri, basın açıklaması yaparak hükümeti uyardılar. Bakanlar Kurulu'nun Meclis'e sunmak için hazırlıklar yaptığı tasarının geri alınmasını isteyen emekçiler, IMF dayatmalarını kabul etmeyeceklerini duyurdular. Yaklaşık 250 emekçinin katıldığı basın açıklamasında konuşan KESK Denizli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali İhsan Çelik, hükümeti sosyal devlet anlayışına uymaya çağırdı. Basın açıklamasına EMEP, ÖDP, HADEP, İP ve CHP destek verdi.
Bursa'da imzalar fakslandı
Sosyal güvenlik kurumlarının tasfiyesini ve emeklilik yaşını protesto eden Bursalı işçi ve emekçiler, topladıkları imzaları önceki gün Bursa Merkez Postanesi'nden siyasi partilere ve Meclis'e faksladı. İmzaları fakslama sırasında, "İşçi, memur el ele genel greve", "Mezarda emekliliğe hayır", "Yüzdelik zam değil toplusözleşme" sloganları atan emekçiler adına KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Sayım Gültekin bir konuşma yaptı. Eyleme EMEP destek verdi. Bu arada EMEP tarafından İnegöl'de başlatılan imza kampanyasına emekçiler yoğun ilgi gösteriyor. İmza standının açıldığı yere, "IMF defol", "Mezarda emekliliğe ve özelleştirmeye hayır" dövizlerinin asıldığı bildirilirken, şimdiye kadar 2000'e yakın imzanın toplandığı belirtildi. EMEP İnegöl İlçe Başkanı Ferit Güleç, yaptığı açıklamada, bağımsız ve demokratik bir ülke için mücadele ettiklerini söyledi.
Bolu'da miting hazırlığı
Bolu Eğitim-Sen Temciliği'nin çağrısıyla Ağaç-İş Sendikası'nda toplanan Bolu Kamu Emekçileri ve İşçi Sendikaları Platformu temsilcileri, EMEP ve İP yöneticileri 18 Temmuz'da miting yapma kararı aldılar. Bu arada EMEP Bolu İl Örgütü, mezarda emekliliğe ve sosyal güvenlik kurumlarının tasfiye edilmek istenmesine karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Birçok ilçede bildiri dağıtımı ve afişleme çalışmalarını sürdüren EMEP, Bolu Belediye Meydanı'nda imza stantı açtı.
Edirne'de emekçiler birleşti
Edirne'de KESK ve DİSK üyesi işçi ve emekçiler, Edirne Postanesi önünde basın açıklaması yaptılar. KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Maliye-Sen Edirne Şube Başkanı İsmail Arda'nın konuştuğu eylemde sık sık "Mezarda emeklilik istemiyoruz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "Sermayeye kıyak, emekçiye dayak; bu abluka dağıtılacak" "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.
ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de EMEP bölge toplantısı

SONRAKİ HABER

'Saldırıları emek güçlerinin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...