12 Ağustos 2011 10:09

Fener’de iki tutuklama daha

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü  Deniz Feneri e.V. soruşturması  kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı.Deniz Feneri e.V Derneği Başkanı Mehmet Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan, kayın biraderi İzzet Kurum ve dayısı Hakkı Sadal’ın da aralarında

Fener’de iki tutuklama daha
Paylaş

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü  Deniz Feneri e.V. soruşturması  kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı.

Deniz Feneri e.V Derneği Başkanı Mehmet Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan, kayın biraderi İzzet Kurum ve dayısı Hakkı Sadal’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, 8 Ağustos’ta İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra Ankara’ya götürülmüştü. Zanlıların sorgusu önceki gün tamamlandı. Savcıya ifade veren 5 kişiden Deniz Feneri Türkiye Derneği’nin eski yöneticisi Ahmet Corşar serbest bırakılırken, diğer zanlılar İzzet Kurum, Hakkı Sadal, Nurgül Gürhan ve eski yönetici Mehmet Sıddık Balıkçı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan sanıklardan, İzzet Kurum, ve Mehmet Sıddık Balıkçı tutuklanırken, Hakkı Sasal ve Nurgül Gürhan haklarında adli kontrol hükümleri uygulanması şartıyla serbest bıraktı.

Mehmet Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan’ın, kuryelik yaptığı iddia ediliyor. Almanya’daki dosyaya göre, “Dernek muhasebecisi Firdevsi Ermiş 19 Ocak 2007’de “Satelittenmiete” (uydu kirası) adıyla bir kayıt tuttu. Ermiş, bu kayıtla ilgili olarak verdiği ifadesinde, 150 bin euro’yu, Yeni Dünya İletişim A.Ş’ne uydu kirası ödemek üzere Nurgül Gürhan’a teslim ettiğini” söyledi. 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Mehmet Gürhan ise halen Hessen Eyaleti Hünfeld Cezaevi ‘nde yatıyor.
Deniz Feneri soruşturmasında daha önce Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zahid Karama’nın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmanın ikinci dalgasında ise 5 kişi gözaltına alınmış ve zanlılardan Ali Solak tutuklanmıştı. Son tutuklamalarla birlikte davanın tutuklu sayısı 7’ye çıktı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Bu müfredat şiddet yaratır

SONRAKİ HABER

Yakalama kararı çıkan iki general GATA’ya yatırıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...