07 Temmuz 1999 21:00

Hak-İş: 'İşçiler dayatmaya boyun eğmez'

Hak-İş Başkanlar Kurulu, hükümet tarafından hazırlanan Sosyal Güvenlik Reformu YasaTaslağı'nın, Türkiye'nin sosyal güvenlik sorununa kalıcı çözüm üretmekten uzak olduğunu...

Paylaş
Hak-İş: 'İşçiler dayatmaya boyun eğmez'
Hak-İş Başkanlar Kurulu, hükümet tarafından hazırlanan Sosyal Güvenlik Reformu YasaTaslağı'nın, Türkiye'nin sosyal güvenlik sorununa kalıcı çözüm üretmekten uzak olduğunu veçalışanlara mezarda emekliliği dayattığını yineledi. Başkanlar Kurulu, henüz tarihi belli olmamaklabirlikte Türkiye genelinde eylem kararı da aldı.
Hak-İş'in önceki gün toplanan Başkanlar Kurulu'nun Sonuç Bildirgesi'nde, Sosyal Güvenlik ReformuYasa Taslağı'nda, sosyal boyut göz ardı edilerek, sosyal güvenlik kuruluşlarına kâr-zarar mantığı ileyaklaşıldığı belirtildi. Sosyal güvenlik kuruluşlarının esas sorununun yapısal olduğu ve konuyla ilgiliyasalarda çağa uymayan, antidemokratik unsurların bulunduğuna dikkat çekilen bildirgede, çözümiçin SSK, iş ve sendikalar yasalarının birlikte ele alınmasını şart koştu.
Bildirgede, "Zenginlikte değil yoksullukta eşitlik sağlayan, SSK'nın sorunlarını emeklilik yaşınakilitleyen ve çalışanlara mezarda emekli olmayı dayatan bir reform taslağı, işçileri tedirgin etmiştir"denilerek, taslağın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu belirtildi. İşçilerin bir oldu bittiye vedayatmaya boyun eğmeyeceklerinin altı çizilen bildirgede, işsizlik sigortası ve iş güvencesi ileTürkiye şartlarına uygun, demografik yapıyı dikkate alan bir emeklilik yaşının paket halinde elealınmamasına işçilerin razı olmayacağı ifade edildi.
Yasalar çerçevesinde tüm demokratik hakların sonuna kadar ve kararlılıkla kullanılacağı vurgulananbildirgede, diğer etkinliklerin yanı sıra Türkiye çapında bir eylem planının yürürlüğe konulacağıduyuruldu. Bildirgede, Başkanlar Kurulu'nun, bu kritik dönemde tarihsel sorumluluğunun farkındaolan üç işçi konfederasyonunun birlikteliğinin sürmesini istediği ve ortak hareket kararlılığıgösterecekleri kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

'Devlet sosyal güvenliği gözden çıkardı'

SONRAKİ HABER

Yaz okulları özelleştirmenin aracı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...