12 Ağustos 2011 09:58

TTB: Bu müfredat şiddet yaratır

TTB, İlköğretim “Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi” dersi müfredatında yapılan değişikliklere tepki gösterdi. AKP hükümetinin ayrımcı politikalarını eğitime de yansıttığına dikkat çeken TTB, anne ve babaları “böyle eğitim kadın cinayetlerini arttırır” uyarısında bulundu.Yapılan değişikliklere bir bü

TTB: Bu müfredat şiddet yaratır
Paylaş

Yapılan değişikliklere bir bütün olarak baktığımızda ‘demokrasi ve insan hakları’ fikrinin ve ‘kadına yönelik ayırımcılık’ algısı ve bilgisinin ortadan kaldırılma çabasını görmekteyiz” denilen açıklamada, AKP’nin “kadına yönelik şiddetle mücadeleyi artırdığını” söylediği bir dönemde ders programında yapılan değişikliklerin samimiyetsiz ve kaygı verici olduğu vurgulandı.

CİNSİYETÇİLİKTEN, KADIN CİNAYETLERİNE

Açıklamada, okul çağında çocukları olan anne-babalar da uyarıldı. Bu müfredatın cinsiyetçiliğe, ardından da kadın cinayetlerine yol açacağı belirtilen açıklamada, “Yapılmak istenen, daha küçük yaştan itibaren kadınların eşit olduğu ve aynı derecede eğitim ve sağlık hakkından yararlanmaları gerektiği fikrini değiştirmek değil midir?​” diye soruldu.
Açıklamada, eşitlik fikrinin olmadığı, kadın-erkek rollerinin hiyerarşik bir egemenlik düzeninde yer aldığı bir toplumda şiddetin kadınlar için hiçbir zaman ortadan kaldırılmayacağı vurgulandı. Hiçbir şiddetin, sadece polisiye önlemler ile önlenemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin sonlandırılması için kadın-erkek eşitliğinin ve kadınların vatandaşlık haklarının vurgulanmasının önemli olduğu kaydedildi. (Ankara/EVRENSEL)


ÖMER DİNÇER'E SORULAR

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ilköğretim 8. sınıfta okutulan “Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi” dersinin içeriğinde yapılan değişikliği sert bir biçimde eleştirerek, “Yeni Türkiye’ye hazırlamak amacıyla mı böyle bir gerekliliğe ihtiyaç duyulmuştur” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 2010 yılında “Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi” dersi için hazırlanan içeriğin 3 Ağustos 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de onayıyla önemli değişikliklere uğradığını söyledi.

Çocukların zihin haritalarının oluştuğu bir yaş döneminde dersin içeriğinde trajik değişiklikler yapıldığını ifade eden Nazlıaka, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e neden böyle bir değişikliğe gidildiğini de sordu? Nazlıaka, “Türkiye’nin giderek daha otoriter ve daha totaliter bir rejime sürüklendiği ve Türkiye’nin iç yapısının yeniden dizayn edilmekte olduğu günümüzde çocuklarımızı yeni Türkiye’ye hazırlamak amacıyla mı böyle bir gerekliliğe ihtiyaç duyulmuştur. Çok önemli maddeler çıkartılarak aslında nasıl bir toplum hedeflendiği çok açıktır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere ceza üstüne ceza!

SONRAKİ HABER

Fener’de iki tutuklama daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...