06 Temmuz 1999 21:00

DİSK 53-58 önerisine karşı

DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, "konfederasyonların ortak önerisi" diye basına dağıtılan metinde 53-58 olarak yer alan emeklilik yaşına itiraz ettiklerini açıkladı.

Paylaş
DİSK 53-58 önerisine karşı
DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, "konfederasyonların ortak önerisi" diye basına dağıtılan metinde 53-58 olarak yer alan emeklilik yaşına itiraz ettiklerini açıkladı ve "DİSK'in ön koşullarla birlikte 50-55 yaşta ısrarlı olduğunu" söyledi.
Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'in uzmanları tarafından önceki gün TİSK Genel Merkezi'nde yapılan toplantıdan önce basına dağıtılan "Türk-İş, Hak-İş, DİSK Ortak Önerisi/Temmuz 1999" başlıklı metinde, emeklilik yaşı 53-58 olarak belirleniyordu. Konuyla ilgili olarak dün bir açıklama yapan Murat Tokmak, söz konusu metnin, Türk-İş tarafından hazırlandığını ve tartışılmak üzere toplantıya getirildiğini, DİSK'in uzmanının ise itiraz ettiğini belirtti.
Ancak bu taslak metnin gazete ve televizyon haberlerine "konfederasyonların ortak metni" olarak yansıtıldığını, bunun da kamuoyunda yanlış bir izlenim doğmasına yol açtığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"DİSK başından beri, sosyal güvenlik alanındaki sorunların çözümü bir paket olarak ele alınmadıkça, bu tartışmaya katılmayacağını söylemiştir.
DİSK, bu pakette işgüvencesi ve işsizlik sigortası, kurumun yapısının ve işleyişinin özerkleşmesi ve demokratikleşmesi, sigortasız çalışmanın önlenmesi konularının ön koşul olduğunu, emeklilik yaşının bu ön koşullardan sonra tartışılabileceğini ve bu konuda geçmiş mutabakat olan 50-55 yaşına sadık kalınması gerektiğini ifade etmiştir."
Tokmak, bu çerçevede, gazetemizin dünkü manşetinde yer alan "DİSK'in önce imzalayıp, sonra imzasını geri çektiğini açıkladığı..." yönündeki ifadelerin de doğruyu yansıtmadığını ve bunun "DİSK'e yapılmış bir haksızlık olduğunu" söyledi. Öte yandan, Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk-İş Başkanı Bayram Meral ise, DİSK Başkanı Vahdettin Karabay'ın önceki gün üç konfederasyonun ortak önerisi olarak dağıtılan metindeki 53-58 yaş önerisini kabul etmediklerini söylediğinin ve 'O Bayram Meral'in görüşüdür' dediğinin hatırlatılması üzerine, "O zaman DİSK uzmanıyla arasında görüş birliği sağlasın" dedi.
ÖNCEKİ HABER

İşçiler alanlarda birleşiyor

SONRAKİ HABER

Mısır Çarşısı'nda kira kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...