05 Temmuz 1999 21:00

Caz Festivali yarın başlıyor

6. Uluslararası İstanbul Caz Festivali yarın başlıyor. Festival'e bu yıl 300'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen ile 42 topluluk katılıyor.

Paylaş
Caz Festivali yarın başlıyor
Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin bu yıl gerçekleştirilecek olan 6. randevusu yarın başlıyor. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın 7- 18 Temmuz 1999 tarihleri arasında düzenleyeceği 6. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ne bu yıl 300'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen olmak üzere toplam 42 topluluk katılıyor.
6. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Atatürk Kültür Merkezi'nin yanısıra Roxy, Babylon ve Dulcinea'da düzenlenecek olan konserlerle, geçen yıllara oranla programını daha da zenginleştirerek devam ediyor.
Latin Amerika örnekleri
Standart cazın yanısıra, latin cazın ritmik örneklerini ve yüzyılımızın önemli şarkı yazarı ve yorumcularını biraraya getiren festival, çağdaş cazın önemli isimlerini Babylon'da, 21. yüzyılın müziğini Dulcinea'da, cazda elektronik ve etnik öğelerle yepyeni bir dil yaratan en önemli toplulukları ise Roxy'de izleyicilerle buluşturacak.
6. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, yarın Açıkhava Tiyatrosu'nda "Brezilya Dans Gecesi"yle hareketli bir başlangıç yapacak. Badi Assad'le başlayacak olan konserde, Brezilya'nın son zaanlarda dünyada en sevilen şarkıcısı olan Naniela Mercury, ülkemizde de liste başı olan renkli ve hareketli parçalarıyla izleyicinin karşısına çıkacak.
ÖNCEKİ HABER

Otuz yılın tuvale dökülüşü

SONRAKİ HABER

İstanbul Caz Festivali programı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...