04 Temmuz 1999 21:00

Temmuzda diplomasi trafiği

Temmuz ayında diplomatik trafik hızlanırken üst düzeydeki önemli ziyaretler, tamuuz ayının ortasında yoğunluk kazanacak.

Paylaş
Temmuzda diplomasi trafiği
Temmuz ayında diplomatik trafik hızlanırken üst düzeydeki önemli ziyaretler, ayın ortasında yoğunluk kazanacak. Temmuz ortalarında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İsrail ve Filistin'i ziyaret ederken, ABD Savunma Bakanı William Cohen ve Almanya Dışişleri Bakanı Joscka Fischer, Türkiye'ye gelecek. Bu arada, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 25. yıldönümü dolayısıyla 20 Temmuz'da KKTC'de düzenlenecek törenlere Başbakan Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve çok sayıda bakanın katılması bekleniyor.
Temmuz ayı yurtdışı ziyaretler programının en önemli unsurunu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İsrail ve Filistin'e yapacağı ziyaret oluşturacak. Demirel, 14-15 Temmuz'da İsrail'de en üst düzeyde görüşmelerde bulunduktan sonra 16 Temmuz'da Filistin'i ziyaret edecek.
Cohen temmuzda Türkiye'de
ABD Savunma Bakanı William Cohen, çeşitli ülkelere yapacağı gezi kapsamında Temmuz ortasında Türkiye'ye gelecek. Cohen'in hem Ankara'da görüşmeler yapacağı, hem de İncirlik Üssü'nde incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Cohen'in daha önce Ankara'ya gelmek istediği ancak Kosova krizi nedeniyle bu ziyaretin ertelendiği belirtiliyor. William Cohen'in ardından Ankara, Almanya Dışişleri Bakanı Joscka Fischer'i ağırlayacak. Ankara'dan önce İstanbul'a özel bir ziyaret yapacak olan Fischer, Ankara'da toplam dokuz saat kalacak. Ankara'da Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Ecevit ve Dışişleri Bakanı Cem ile bir araya gelecek olan Fischer'in bu ziyaretinin Türkiye-AB ilişkileri açısından da önem taşıdığı belirtiliyor. Bu arada, Fischer'in, Öcalan'ın ölüm cezasına çarptırılmasından sonra Türkiye'ye gelen ilk önemli AB'li politikacı olacağına dikkat çekiliyor.
KKTC trafiği
Bu arada, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 25. yıldönümü dolayısıyla KKTC'deki törenler bu yıl çok daha görkemli olacak. Törenlere Başbakan Ecevit, Dışişleri Bakanı Cem, Kıbrıs'tan sorumlu Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ve çok sayıda bakanın katılması bekleniyor. Bu arada, aynı tarihlerde Türkiye-KKTC Ortaklık Konseyi KKTC'de toplanacak. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 25inci yıldönümü dolayısıyla gerek Türkiye'de, gerek KKTC'de önemli bildirilerin yayınlanması bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Yılmaz Çamlıbel DBP'nin yeni başkanı

SONRAKİ HABER

Uluslararası tahkime karşı eylem takvimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...