04 Temmuz 1999 21:00

CHP'de koltuk kavgası devam ediyor

CHP'de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultay'ın ardından gözler MYK ve genel sekreter ile genel saymanın kim olacağına çevrildi.

Paylaş
CHP'de koltuk kavgası devam ediyor
Olaylı kurultayda, genel başkanlık seçimini gerçekleştirip, Parti Meclisi seçimlerini gerçekleştiremeyen CHP'nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 10. Olağanüstü Kurultayı'nın ardından şimdi de gözler yeni oluşan Parti Meclisi'nin salı günü yapacağı ilk toplantısına çevrildi. Kurultay'da oluşan Parti Meclisi'nin bu parçalı yapısından nasıl bir merkez yönetim kurulu ve genel sekreter çıkacağı beklenirken, Fikri Sağlar, Önder Sav, Mehmet Moğultay, Tarhan Erdem'in isimleri ön plana çıktı. Eski grup başkanvekili Nihat Matkap'ın genel saymanlığa seçilmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.
PM toplantısı salı günü
CHP'de kurultayın ardından beklenen ilk Parti Meclisi toplantısı salı günü saat 13:30'da gerçekleştirilecek. 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu ile genel sekreter ve genel saymanın seçileceği toplantı öncesi Genel Başkan Altan Öymen ise yeni seçilen PM üyelerine bir gün önce Devlet Konukevi'nde bir akşam yemeği verecek.
CHP Parti Meclisi'nin yeni oluşan yapısı nasıl bir MYK ve genel sekreter sorusunu gündeme getirirken, Genel Başkan Altan Öymen ve tüm gruplar MYK ve genel sekreterin uzlaşmayla seçilmesi görüşünde birleşiyorlar. Bugüne kadar yüz yüze veya telefonla görüştüğü tüm PM üyelerine "Aranızda diyalog kurun" tavsiyesinde bulunan Genel Başkan Öymen, bu diyalogla MYK ve genel sekreterin seçilebileceğini inanıyor.
Öymen Erdem'i istiyor
Bu arada Genel Başkan Öymen'in gönlündeki genel sekreter adayının Tarhan Erdem olduğu belirtilirken, kurultay öncesi diğer genel başkan adayları ile yaptığı uzlaşma arayışlarında bunu dile getirdiği öğrenildi. Parti Meclisi'nde ise, Baykalcıların ağırlıkta olması nedeniyle genel sekreterin bu ekip içinden çıkacağı dile getirilen CHP kulislerinde Önder Sav'ın isminin ağırlık kazandığı, genel sekreterliğe talip olduğunu her fırsatta açıklayan Mehmet Sevigen'in de örgütten sorumlu genel sekreter yardımcılığına getirilebileceği belirtiliyor.
Muhalefet 'Sağlar' diyor
Murat Karayalçın'ın her fırsatta "Genel başkan, kendi çalışacağı genel sekreteri kendisi belirlemeli" açıklamalarına karşın, PM'ye 20 civarında üye sokan Hasan Fehmi Güneş ve Murat Karayalçın'ın ekibinde ise Fikri Sağlar ismi ağırlık kazanırken Mehmet Moğultay'ın ismi de ön plana çıkarılıyor.
Öte yandan PM'de genel sekreterlik için herhangi bir yarış olursa kimi destekleyeceği merakla beklenen ve kurultaydan önce adı genel sekreterlik için geçen Ertuğrul Günay ise, MYK dahil herhangi bir makama talip olmadığını dile getiriyor.
ÖNCEKİ HABER

Akdeniz Filmleri Şenliği sürüyor

SONRAKİ HABER

Yılmaz Çamlıbel DBP'nin yeni başkanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...