04 Temmuz 1999 21:00

1000 halı tezgâhı durdu

Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dağcı, halı sektörünün hiç bu kadar sıkıntıya düşmediğini, en iyi durumdaki halı imalatçısının yüzde 50 kapasite ile çalıştığını belirtti.

Paylaş
1000 halı tezgâhı durdu
Türkiye'de makina halısı üretim merkezi olan Antep'teki 3000 halı tezgâhından 1000'inin üretiminin durdurduğu bildirildi.
Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dağcı, 1970'li yıllardan itibaren gelişmeye başlayan halı sektörünün hiç bu kadar sıkıntıya düşmediğini söyledi. En iyi durumdaki halı imalatçısının yüzde 50 kapasite ile çalıştığını belirten Dağcı, maliyetine satışların arttığına dikkat çekerek, "Halıcılar olarak para kazanmayı unttuk, nasıl ayakta kalırız, nasıl üretimi durdurmayız diye düşünüyoruz" dedi.
'Hiç böyle olmamıştı'
Sektörde yaşanan krizin çok ciddi olduğunu söyleyen Ahmet Dağcı, ne körfez krizinde ne de 5 Nisan kararlarından sonra böyle bir sıkıntı yaşadıklarını hatırlatarak, satış olmayınca herkesin işletmesini kapattığını söyledi.
30 yıllık dokumacı olan Şerif Yılmaz ise, aslında her yıl, işçiler ücret zammı istedikçe bir kriz havası yaratıldığını ancak bu kez krizin ciddi bir şekilde sektörü vurduğunu belirtti. Yılmaz, "Patronlar bu krizin faturasını yine bizlere çıkartmaya çalışıyorlar" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Çiftçilerin sesini duyan yok!

SONRAKİ HABER

Konut açığı çığ gibi büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...