03 Temmuz 1999 21:00

Mezarda emekliliğe karşı

   imza kampanyası

Paylaş
Mezarda emekliliğe karşı imza kampanyası
Emeğin Partisi (EMEP) Bursa İl Örgütü 1 Temmuz'da mezarda emeklilik yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle şehir merkezinde başlatığı imza kampanyasını dün düzenlediği basın açıklamasıyla sona erdirdi. İmza standı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Abdullah Yılmaz, "Uluslararası tekellerin ve yerli işbirlikçilerinin bir dediğini iki etmeyen hükümet, otomotiv, tekstil, deri patronlarına kredi üstüne kredi verirken; bir gecede batık bankaları kurtarırken, sıra işçi ve emekçilere geldiğinde bütçede kaynak olmadığını söylüyor" dedi.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve binlerce imzanın toplandığı imza kampanyası 6 Temmuz'a kadar fabrikalarda ve ilçelerde sürdürülecek. BEMSA işçileri kendi aralarında topladıkları imzaları EMEP'e ulaştırırken, İnegöl İlçe Örgütü de imza kampanyasını başlattı. Kampanyaya Bursa Sendikalar Birliği de destek veriyor. İmza kampanyasının yanı sıra sosyal güvenlik kurumlarının tasfiyesine ilişkin bildiriler de dağıtılıyor. Stantta imza atarken görüştüğümüz işçi ve emekçiler tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler.
Fatma Gülkız (40 yaşında-işçi): Mezarda emekli olmak istemiyoruz. 60 yaşında emekli olunur mu? Benim annem 60 yaşında vefat etti.
Mehmet Topaloğlu (74 yaşında-SSK'dan emekli): Devlet yöneticilerinden bir ricam var. Bu halktan daha ne istiyorlar? Bunu açıklasınlar, biz de ona göre davranalım. Bu memlekette bizden fazla mı çalıştılar? Onlar 2 senede emekli olacak biz 70 yaşında.
Müjdat Yıldırım (54 yaşında): Bu akıl işi değil. Aklını iyice şaşırmış bu hükümet. Bir haftadır kendimi yiyip bitiriyorum. Nasıl olur böyle şey. Ben emekliyim, ama geriden gelen nesil için buna karşıyım.
Şenal Alp (45 yaşında-işçi): Ben MHP'ye oy verdim. Ama hükümetin uygulamalarına onay vermek imkânsız. Emeğin Partisi'nin açmış olduğu bu imza kampanyasına katılıyorum. Çünkü ben bir emekçiyim. Hükümet işçiyi hiç düşünmüyor. Milletvekili olarak seçip gönderdiklerimiz kendilerini 2 yılda emekli ediyorlar, ama işçiye gelince '62 yaşında emekli ol' diyorlar. Hükümet IMF'nin sözünü dinliyor. Böyle milliyetçilik, böyle vatanseverlik olmaz.
ÖNCEKİ HABER

SSK'ya 'bilinçli' darbeler

SONRAKİ HABER

Yeni paralarla satın alınan eski paralar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...