02 Temmuz 1999 21:00

Edirne ve Gebze belediye

   işçilerinden protesto

Paylaş
Edirne ve Gebze belediye işçilerinden protesto
Edirne ve Gebze Belediyesi işçileri de önceki gün gerçekleştirdikleri eylemlere, hükümetin "reform" adı altında sosyal güvenlik haklarına yönelik saldırılarını protesto ettiler.
DİSK Trakya Bölge Temsilciliği, Edirne Belediyesi işçilerinin katılımıyla önceki gün PTT önünde bir basın açıklaması yaptı. DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Sebahattin Eruyanık Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Taslağı'nın, işçilerin kazanılmış haklarını yok ettiğini vurgulayarak "Emeklilik yaşıyla oynamanın esas nedeni, sosyal güvenlik kavramını yok etmektir" dedi. Eyleme katılan Genel-İş üyesi işçiler "Mezarda emekliliğe hayır" sloganı atarak alkışlı protestoda bulundu. Tez Koop-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Tahsin Gündüz de, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal güvenlik reformunu kabul etmeyeceklerini ve üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını bildirdi.
GSB'ne çağrı
Gebze Belediyesi işçileri de işyerlerinin önünde yaptıkları basın açıklamasıyla yasa tasarısını protesto ettiler. Önceki gün 150 kişinin katılımıyla yapılan eyleme katılan işçiler, mezarda emeklilik dayatmasına boyun eğmeyeceklerini belirterek, tasarının derhal geri çekilmesini, SSK'nın denetim ve yönetiminin işçileri verilmesini istediler. İşçiler "Mezarda emekliliğe hayır", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye", "Hükümet istifa", "SSK'yı kurda kuşa yem ettirmeyeceğiz" gibi sologanlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Belediye işçileri ayrıca, Gebze Sendikalar Birliği (GSB)'nin harekete geçmesi için de çağrı yaptılar.
ÖNCEKİ HABER

İşçilerden hükümete istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

Kimse dışında kalamaz bu yangının

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...