02 Temmuz 1999 21:00

'Temyiz sürecini bu hafta başlatacağız'

Ankara 2 No'lu DGM tarafından idam cezasına çarptırılan PKK Genel Başkanı Abdullah Öcalan'ın 3 avukatı, önceki gün İmralı Adası'na giderek, Öcalan'la görüştü.

Paylaş
'Temyiz sürecini bu hafta başlatacağız'
Ankara 2 No'lu DGM tarafından idam cezasına çarptırılan PKK Genel Başkanı Abdullah Öcalan'ın 3 avukatı, önceki gün İmralı Adası'na giderek, Öcalan'la görüştü.
Avukatlar Kenan Sidar, Doğan Erbaş ve İrfan Dündar, iki saatlik görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkillerinin idama karşı bir kaygısının olmadığını söylediğini belirterek, Öcalan'ın sorunun çözülmesi, barışın sağlanması ve şiddet ortamının tasfiye edilmesi gerektiğine inandığını kaydetti. Bir gazetecinin "Öcalan'ın morali nasıl?" sorusuna, "Gayet yerindeydi. Serin kanlıydı" yanıtını veren Sidar, müvekkillerinin olaya soğukkanlı baktığını ve "Sorun kişisel yaşamım değildir. Amaç, sorunun çözülmesidir" görüşünü dile getirdiğini bildirdi. Sidar, "Öcalan ile davanın temyiz aşamasına ilişkin görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki bir başka soru üzerine, müvekkillerinin daha çok sorunun çözümlenmesine yoğunlaştığını ifade ederek, "Ancak, biz avukatlar olarak temyiz sürecini bu hafta başlatacağız. Ayrıca, AİHM sürecini de yavaş yavaş başlatmayı düşünüyoruz. Kendisini de bu konuda bilgilendirdik. 'Avukat sizsiniz gerekli yasal yollara başvurabilirsiniz' dedi" diye konuştu.
"Temyiz aşamasını beklemeden AİHM'ne başvuracak mısınız?" şeklindeki bir başka soru üzerine, tedbir kararı için gidebileceklerini belirten Sidar, AİHM'nin idamın durdurulmasıyla ilgili olarak tedbir kararı alabileceğini düşündüklerini kaydetti.
Sidar, "Müvekkiliniz kamuoyundaki gelişmelerden haberdar mı?" sorusuna ise, "Kamuoyunda idam edilmesi yönündeki tepkileri soğukkanlılıkla karşılıyor. Zamanla süreç içinde aşılabileceğini düşünüyor. Savunması tam anlaşıldığı takdirde, bunların aşılabileceğini düşünüyor" yanıtını verdi. Sidar, "Öcalan ile görüşmenizde yine Gemlik yolunu mu kullanacaksınız" şeklindeki bir başka soru üzerine de, Ada'ya bundan sonra kendi imkânlarıyla gitmelerinin söylendiğini ifade ederek, gidiş-gelişlerin nasıl yapılacağı konusunda Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracaklarını belirtti. Avukatlar açıklamanın ardından İstanbul'a döndü.
ÖNCEKİ HABER

'Türkiye'nin Avrupa Konseyi ile ilişkileri

SONRAKİ HABER

'İdam kalkarsa önemli bir adım atılır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa