01 Temmuz 1999 21:00

ÇHD: İdam cezası kaldırılmalı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Ali Ersin Gür, ÇHD'nin kurulduğu günden bu yana idam cezasına karşı olduğunu belirtti.

Paylaş
ÇHD: İdam cezası kaldırılmalı
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Ali Ersin Gür, ÇHD'nin kurulduğu günden bu yana idam cezasına karşı olduğunu belirtti. Gür, gelinen noktada her kesimden insanın idam cezasına karşı olduğunu, idam cezası veren hakimlerin bile yasalarda yer aldığı için bu cezayı vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Gür, yaptığı yazılı açıklamada, idam cezasının hukuk sisteminden çıkarılmasını isteyerek, çağdaş hukuk sistemlerinde idam cezasının yerinin olmadığını bildirdi.
"İdam cezasının kaldırılması, ülkede özlemi duyulan toplumsal barış ve demokratik yaşam biçiminin yerleşmesine hizmet edecektir" diyen Gür, duygusal davranarak kin gütmenin hiçbir şey kazandırmayacağını vurguladı.
'İdama dur denmeli'
Burjuvazinin yeni bir saldırı dönemine girdiğini belirten Demokratik Mücadele Platformu (DMP), bu saldırılara dur demek için Öcalan'ın idamına karşı çıkılması gerektiğini kaydetti. DMP'nin yazılı açıklamasında, "halkların kardeşliği" şiarı ile idama dur denmesi gerektiği ifade edildi. Karara tepki sürüyor
İdil Kültür Merkezi, Grup Yorum, Grup Özgürlük Türküsü, Kültür ve Sanatta Tavır Dergisi, FOSEM ve Ayşe Gülen Halk Sahnesi tarafından yayınlanan ortak basın açıklamasında, Abdullah Öcalan için verilen idam kararı protesto edildi. Açıklamada, "Emperyalizm ve onun işbirlikçi iktidarları hiçbir soruna çözüm olamaz. Halklar ancak bağımsız bir Türkiye'de özgür olabilir" denildi.
ÖNCEKİ HABER

"Meclis'e idam baskısı yapılmasın"

SONRAKİ HABER

'SSK yasa tasarısı geri çekilsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...