12 Ağustos 2011 09:30

Kızını öldüren babaya Yargıtay’dan ‘tahrik indirimi'

BURSA’da kızını öldürmekten yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan babanın dosyasını inceleyen Yargıtay, “tahrik indirimi” yaparak, sanık hakkında verilen cezayı 20 yıl hapis cezasına çevirdi.Eşinden ayrıldıktan sonra iki çocuğu ile birlikte Ankara’da Mehmet adlı bir kişiyle birlikte yaşam

Kızını öldüren babaya Yargıtay’dan ‘tahrik indirimi'
Paylaş

BURSA’da kızını öldürmekten yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan babanın dosyasını inceleyen Yargıtay, “tahrik indirimi” yaparak, sanık hakkında verilen cezayı 20 yıl hapis cezasına çevirdi.

Eşinden ayrıldıktan sonra iki çocuğu ile birlikte Ankara’da Mehmet adlı bir kişiyle birlikte yaşamaya başlayan Huri Akça 2006 yılında babası Dumlu Özçelik (59) tarafından Bursa’ya geri getirildikten bir süre sonra öldürüldü. Kızını öldürdükten sonra teslim olan baba Dumlu Özçelik, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Temyize gönderilen dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, “sanık lehine tahrik indirimi yapılmalı” kararına vararak, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Karara ilişkin gerekçe olarak ise, sanık Özçelik’in mahkemedeki “Kızım kilitli tutulduğu odada telefonla konuştuğu kişiye ‘Kurtulup kocamı kandırabilirsem sana dönerim’ demişti” şeklindeki ifadesi gösterildi. Yargıtay kararı sonrası dün son kez hâkim karşısına çıkan Dumlu Özçelik’in ömür boyu hapis cezası 20 yıla düşürüldü. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Tüketicilerin bankaralara borcu 203.02 milyar lira

SONRAKİ HABER

Çemişgezek'teki toplu mezarda 7 kişiye ait kemikler bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...