26 Haziran 1999 21:00

'İstanbul'un taşı toprağı şiir'

Kitap Dostları Derneği ve Sahaf Cafe Kültür Merkezi tarafından düzenlenen tekne gezintisine katılan Şair Sunay Akın, İstanbul'u şiirlerle anlattı.

Paylaş
'İstanbul'un taşı toprağı şiir'
Kitap Dostları Derneği ve Sahaf Cafe Kültür Merkezi tarafından düzenlenen tekne gezintisine katılan Şair Sunay Akın, İstanbul'u iskele iskele, dize dize şiirlerle anlattı. 200 kişinin katıldığı 'İstanbul'un taşı toprağı şiir' isimli gezinti, Kadıköy iskelesinden başladı ve Rumelihisarı'ndan geri dönüldü.
İstanbul'un tarihi ve doğal dokusunu örneklerle aktaran Sunay Akın, İstanbul'u yönetmekle yükümlü kişilerin İstanbul konusunda duyarsızlığına ve bilgisizliğine dikkat çekti. Kız Kulesi'nin işgal sırasında İngilizler tarafından hapisane olarak kullanıldığını hatırlatan Akın, günümüzde ise Kız Kulesi'nin resmi belgelerde "900 metrekare kapalı inşaat alanı" olarak tanımlandığını belirtti.
Akın, "Bizi cehalet yönetiyor. Hangi ülke var ki, Kurtuluş Savaşı sırasında bu kadar önemli olan bir mekanı böyle tanımlasın. Kız Kulesi'nin bütün şanssızlığı yurtdışına kaçırılmamış olması mı?" diyerek, Kız Kulesi'nin insanlarla restoran ve cafe olarak değil, kültür etkinlikleriyle buluşması gerektiğini vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

'Kırmızı Keman' ve film müziği

SONRAKİ HABER

PEN'den Odabaşı için kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...