25 Haziran 1999 21:00

GSO'nun kapatılmak istenmesine tepki

Önceki gün düzenlenen basın toplantısında konuşan KTOEÖS Genel Başkanı Ahmet Barçın, bakanla yaptıkları görüşmelerden ikna edici sonuç alamadıklarını ifade etti.

Paylaş
GSO'nun kapatılmak istenmesine tepki
Kıbrıs Türk Okul Aile Birliği ve Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefkoşa Güzel Sanatlar Orta Okulu (GSO) müzik bölümü alınacak öğrencilerin, doğrudan Türkiye'deki konservatuarlarda eğitimlerine başlamaları yönünde Türkiye'nin yaptığı girişime ve resim bölümündeki öğrencilerin de belirsizlik içerisinde bırakılmasına tepki gösterdi. Önceki gün düzenlenen basın toplantısında konuşan KTOEÖS Genel Başkanı Ahmet Barçın, bakanla yaptıkları görüşmelerden ikna edici sonuç alamadıklarını ifade ederek, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Mehmet Altınay'ın Güzel Sanatlar Orta Okulu'nu kapatma yoluna gitmesinin toplumda ve sanat çevresinde infial yarattığını kaydetti. Bu yıl öğrenci alınmayacağı açıklamasının okulun kapatılacağı anlamına geldiğini belirten Barçın, "TKP'nin bakanlık döneminde alelecele gerekli sanat eğitim çevrelerinden hatta Bakanlık Danışma Kurulundan görüş bile alınmadan okulun kapalıtması yönündeki öngörüşü olmayan bu icraat hem kültür sanat kurultayı kararlarına ters düşmekte hemde bir devlet politikası oluşması gereken sanat eğitimi ile çelişmektedir" dedi. Barçın, GSO ile ilgili kararların geri alınmasını istedi.
Okul Aile Birliği Üyesi Metin Arıbal ise, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın yeterliliğini saptayan sınav bu güne kadar kendi yetkililerimiz tarafından yapılmaktaydı. Yavaş yavaş bu okulu kapatmak ve çocuklarımızı Türkiye'nin eline vermek istiyorlar, biz buna izin vermeyeceğiz. Eğer Cumartesi günü bakanlık diretirse biz çoçuklarımızı sınava sokmayacağız" dedi. Başka bir üye Zehra Cengiz de, Türkiye'nin çifte standart uyguladığını vurgulayarak, eğitim sisteminin kokuşmuş olduğunu ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Kemal Özer'in cesareti

SONRAKİ HABER

Tiyatro sahnesine düşkün kurukafa!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...