24 Haziran 1999 21:00

Kamu emekçileri yarın alanlarda

KESK'e üye kamu emekçileri grev ve toplusözleşme haklarının tanınması talebiyle yarın ve pazar günü birçok ilde yapacakları mitinglerle alanlara çıkacaklar.

Paylaş
Kamu emekçileri yarın alanlarda
Kamu emekçileri, hükümetin maaşlarına öngördüğü yüzdelik maaş artışlarını protesto etmek ve konfederasyonları KESK'in maaş belirlemelerinde taraf olarak kabul edilmesi talepleriyle yarın alanlara çıkmaya hazırlanıyor.
İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Adana, Mersin ve Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde düzenlenecek "İnsanca Yaşam" mitinglerine hazırlanan kamu emekçileri, insanca yaşayacak maaş talebinde bulunacaklar, grev ve toplusözleşme haklarını isteyecekler.
İstanbul'da maliyeciler
İstanbul'da hükümetin IMF politikaları doğrultusunda kamu emekçilerine öngördüğü yüzdelik maaş artışına tepki gösteren Tüm Maliye-Sen İstanbul Şubeleri, dün Vatan Caddesi Maliye Kompleksi'nde basın açıklaması yaptılar. "Kahrolsun IMF, demokratik Türkiye", "Sadaka değil, toplusözleşme", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarını atan yaklaşık 300 maliye emekçisi adına Tüm Maliye-Sen Genel Sekreteri Abidin Sırma bir konuşma yaptı. Sırma, taleplerini elde etmek için gerekirse hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanacaklarını söyledi. Tüm Maliye-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Dursun Doğan da, hükümetin IMF'nin talepleri doğrultusunda kamu emekçilerine insan onuruna yakışmayan bir maaş artışı öngördüğünü belirterek, "Topladığımız vergiler, yarattıklarımız ve ürettiklerimiz maaş artışına kaynaktır" dedi.
Eskişehir/Kayseri
KESK Eskişehir Şubeler Platformu, bugün Odunpazarı Meydanı'nda 'İnsanca Yaşama Mitingi' düzenliyor. Saat 18.00'de başlayacak olan mitinge çağrı yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, 15 Haziran'da bordo yakma eylemi ile başlattıkları mücadeleyi mitingle sürdüreceklerini ve sadaka zammını kabul etmeyeceklerini söyledi. KESK Kayseri Şubeler Platformu da yarın saat 13.00'te Veterinerlik önünde başlayacak olan miting için yasal işlemlerin tamamlandığını açıklayarak, mitinge çağrı yaptı.
Hatay Adana'da olacak
Adana'daki miting ise yarın saat 14.00' te Uğur Mumcu Meydanı'nda başlayacak. Miting ile ilgili olarak basın açıklaması düzenleyen KESK Dönem Sözcüsü ve BTS Şube Başkanı Necat Okay, grevli toplusözleşmeli sendika hakkının uygulanmasını talep etmek, IMF bütçesini teşhir etmek için alanlarda olacaklarını söyledi. Hatay KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Emirali Şimşek, Hatay'daki tüm kamu emekçilerinin Adana'da yapılacak mitinge katılacaklarını bildirdi.
Mersin
SES Mersin Şubesi, dün devlet hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla yüzdelik maaş artışlarını protesto etti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında, "Çetelere değil, sağlığa bütçe", "IMF patentli artışlara hayır" sloganları atıldı. Eylemde ayrıca, yarın İstasyon Alanı'nda saat 13.00'te yapılacak "İnsanca Yaşam" mitingine çağrı yapıldı.
ÖNCEKİ HABER

1999 bütçesi de halkın aleyhine

SONRAKİ HABER

'AİHM yürütmeyi durdurabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...