13 Ağustos 2011 01:41

Rıdvan Turan: Açık bir komplo

Devrimci Karargah örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ve SDP’li yöneticilerin Devrimci Karargah Ana davası ile birleştirilen davanın ilk duruşması Beşiktaş’taki İstanbul adliyesinde görülmeye devam ediliyor.Duruşma öncesinde yine davanın görüldüğ&u

Rıdvan Turan: Açık bir komplo
Paylaş

Duruşma öncesinde yine davanın görüldüğü İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Beşiktaş Adliyesi’nin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Ring araçları ile tutuklu bulundukları cezaevlerinden sabah saatlerinde adliyeye getirilen sanıklar, mahkemenin başlaması ile birlikte duruşma salonuna alındı. Görüntülü ve ses sistemi kaydı yapılan duruşmayı önceki gün olduğu gibi aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile eski milletvekili Akın Birdal’ın da olduğu çok sayıda kişi takip etti. Duruşmanın başlamasından kısa bir süre sonra salona alınan eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı, yine sanık sandalyelerinin en arka sırasında diğer sanıklarla arasına iki jandarma eri görevlendirilerek oturtuldu.

Dr. Rıdvan Turan savunmasında haklarında hazırlanan iddianameyi kesin bir dille reddederek, iddianamenin bir torba iddianame olduğunu ve hiçbir somut ve hukuki delile dayanmadığını söyledi. Birbirine benzeyen kavramlar ile hazırlanan fantastik ve torba iddianame ile kendilerinin kriminalize edildiğini vurgulayan Turan, buna en büyük örneğin Hanefi Avcı olduğunu söyledi. Turan, toplumsal muhalefeti bastırmak için Devrimci karargah örgütünün literatüründe yer alan devrim, sosyalizm gibi kavramlarla kendi parti tüzüklerinde yer alan kavramlarla aynı tutulduğunu belirtti. Devrimci Karargah Örgütü üyeliği ile suçlandıklarını söyleyen Turan, yargılananların hepsini SDP’nin kurucuları olduğunu belirterek Devrimci Karargah örgütü ile herhangi bir ilişkilerinin olmadığını söyledi. Yaptıkları siyasi faaliyetlerden ötürü yargılandığını söyleyen Turan bunun sebebinin ise Kürt sorununa ve sosyalistlerin birliğine olan stratejik yaklaşımları olduğu söyledi.

Açık bir polis komplosuyla karşı karşıya olduklarını söyleyen Turan yargılananın aslında SDP’nin faaliyetleri olduğunu söyledi. Turan tahliyesini istedi.

Rıdvan Turan savunmasının ardından SDP’nin tüzüğü ve parti faaliyetlerini içeren dosyayı mahkeme heyetine sundu.

Turan’ın ardından SDP Genel Başkan yardımcısı Günay Kubilay savunma yaptı. Kubilay da iddianamenin  bir senaryo olduğunu söyledi.

Duruşma, verilen aranın ardından sanıkların savunmalarıyla devam edecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhracat-ithalat oranları açıklandı

SONRAKİ HABER

Köylüler başvurdu, HES durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...