23 Haziran 1999 21:00

FARC gerillaları 40 asker öldürdü

FARC ile hükümet arasındaki görüşmeler aralıklarla sürerken, gerillalar sivil halka yönelik kontra faaliyetlere karşılık vermeye devam ediyor.

Paylaş
FARC gerillaları 40 asker öldürdü
Kolombiya'da, Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri (FARC)'ne bağlı gerillaların, sivil insanların üzerine ölüm yağdıran kontra gerillaların kampına düzenledikleri baskının ardından, ordu birlikleri ile FARC gerillaları arasında çıkan çatışmalarda 40 asker öldü.
Geçtiğimiz pazartesi günü 500 FARC gerillasının, 'ölüm mangaları'nın Cordoba eyaletinin kuzeyindeki kampına düzenledikleri baskının ardından, önceki gün Kolombiya ordusuna mensup askerlerle girdikleri çatışmada kayıp vermedikleri öğrenildi. Kolombiya Ordusu 11. Tugay sözcülüğünden yapılan açıklamada, gerilla grubunun amacının Nudo de Paramillo dağlık bölgesinde bulunan ve kendilerine Kolombiya Birleşik Öz Savunma Güçleri (AUC) diyen ölüm mangalarının lideri Carlos Castano'yu öldürmek olduğu belirtildi. Çatışmanın, bu yılın en şiddetli olayı olduğu kaydedildi. Bölgede yaşayan çok sayıda köylüyü öldüren birliklerin başında bulunan Castano'nun çatışmalarda yer alıp almadığı ise öğrenilemedi.
Kolombiya hazinesi, seks hatlarına akıyor
Kolombiyalı milletvekillerinin yoksul halktan toplanan paraları, telefonda seks hatlarında çarçur ettikleri ortaya çıktı. Telefon işletmesi tarafından verilen bilgiye göre, milletvekillerinin seks hatlarına verdikleri para ayda 23 bin dolar (9.5 milyar)'ı aşıyor. Kolombiya Telecom yetkilileri, skandalın, milletvekillerinin telefon giderlerinin düşürülmesi konusunda kendilerinden 'yardım istenmesi' sonucu ortaya çıktığını belirttiler.
Telecom ayrıca, milletvekillerine ait 620 hattan 30 kadarının vekillere daha neşeli bir çalışma ortamı sağlamak üzere, parlamento binasının yakınlarındaki cafe ve restoranlara bağlandığını duyurdu.
Milletvekillerinin şahsi telefonlarını elemek amacıyla yeni bir sistemin uygulamaya sokulacağı ifade ediliyor. Başları sık sık rüşvet skandallarıyla belaya giren Kolombiyalı milletvekillerin pek çoğunun ismi, uyuşturucu kaçakçılarıyla birlikte anılıyor.
ÖNCEKİ HABER

Belçika'da ikinci zehir odağı

SONRAKİ HABER

Hepsinin programı aynı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...