12 Ağustos 2011 12:29

Liman işçileri işine ve ekmeğine sahip çıkıyor

Mersin Limanında taşeron firmaların işçi kıyımlarına karşı tepkiler dinmiyor. Mersin Limanı A Kapısı önünde TÜMTİS üyesi işçiler basın açıklaması yaptı. Liman kapısı önünde bir araya işçiler adına açıklamayı TÜMTİS Şube Başkanı Savaş Gürkan okudu.Açıklamaya limanda 23 günd&u

Liman işçileri işine ve ekmeğine sahip çıkıyor
Paylaş

Açıklamaya limanda 23 gündür direnişte olan Liman-İş üyesi işçiler de alkış ve ıslıklarla destek verdi. Liman içinde son aylarda süren işçi ve sendikalaşmaya yönelik kıyımlara her gün bir yenisinin eklendiğine dikkat çeken Gürkan, Mersin Limanı işvereni MİP ve taşeron şirketlerin, işçilerin kölelik koşullarında çalışmalarını, haklarını talep etmemeklerini, sendikalaşma haklarını kullanmamalarını istediklerini söyledi.

Savaş Gürkan, Akansel Nakliyatta işçilerin daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi bir ücret hakkı için sendikaya üye olduklarını ifade etti. İşçilerin taşeron firma tarafından istifaya zorlanmaya başlatıldığını belirten Gürkan, daha önce limanda direniş yaptıklarını hatırlattı.

“Bugün yine işverenler hem Akansel Nakliyat’ta hem de limanda bulunan diğer işyerlerinde iş daralmasını bahane göstererek işçileri işten atmakla tehdit etmekte , sendikal örgütlülükler tasfiye edilmek istenmektedir” diyen, Gürkan, 21 Temmuz tarihinde işten atılan Uğursan adlı firmanın alt taşeronu olan N.Ç Denizcilik bünyesinde çalışan Liman-İş üyesi 35 işçiye destek olacaklarını söyledi. MİP ve taşeron firmaların tek özleminin, işçilerin örgütsüz olması olduğuna dikkat çeken Gürkan, iş barışının bozulmasından kendilerinin sorumlu olmayacağını, bu yasa dışı tutumdan bir an önce vazgeçilmesi gerekildiğini vurguladı. Gürkan, tüm emek örgütlerini, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, liman işçilerine destek vermeye çağırdı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kardemir AŞ’de 24 işçi gazdan zehirlendi

SONRAKİ HABER

İşçi servisi şarampole devrildi: 4'ü ağır 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...