21 Haziran 1999 21:00

Dok Gemi-İş Pendik Şubesi'nde

   özelleştirmeciler kaybetti

Paylaş
Dok Gemi-İş Pendik Şubesi'nde özelleştirmeciler kaybetti
Özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarının yaygın olduğu tersanelerde örgütlü Dok Gemi-İş'te, özelleştirme yanlısı yönetim işçilerden bir darbe daha yedi. Önceki gün genel kurulu yapılan Dok Gemi-İş Pendik Şubesi'ni muhalefet listesi kazandı.
Binlerce tersane işçisinin örgütlü olduğu Dok Gemi-İş Pendik Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu önceki gün Şişhane'de Kazablanka Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplam 175 delegenin katıldığı genel kurulda divan başkanlığına Dok Gemi-İş Genel Başkanı Nazım Tur seçildi. Kongreden hemen sonra başlayacak olan düğün bahane edilerek, konuk konuşmacıların ve en önemlisi de delegelerin eleştiri dolu konuşmaları kısa kesildi.
Ayak oyunlarına rağmen
Kongre öncesi yapılan delege seçimlerinde üstünlük sağlamak için elinden geleni yapan Nazım Tur, genel kurul süresince de sürekli olarak kulis faaliyeti yürüttü. Ancak Dok Gemi-İş Pendik Şubesi Başkanı Bahri Aykaş'ı kendi delegeleri bile yüzüstü bıraktı.
Genel kurulda ilk konuşmayı yapan Dok Gemi-İş Pendik Şubesi Başkanı Bahri Aykaş, konuşmasında özelleştirmeye ve taşeronlaştırmaya karşı verilen mücadelede kendilerinin önemli payı olduğunu ileri sürdü. Muhalefetin başkan adayı İsak Ketenci ve şube sektereri adayı Kemal Kapıkaya ise konuşmalarında, 1996 yılından itibaren Dok Gemi-İş'in nasıl özelleştirmeci bir politika yürüttüğüne vurgu yaptılar. Ketenci ve Kapıkaya, Nazım Tur ve ekibinin paravan şirketler kurarak, Pendik Tersanesi'nin özelleştirilmesine ortak olmak istediklerini, tersane işçilerinin alın teri üzerinden nasıl bir yağma planladıklarını anlattılar.
Genel kurul sonunda yapılan seçimlerde 175 delege oy kullandı. İsak Ketenci'nin başını çektiği liste ezici bir çoğunlukla seçimi kazanırken, Nazım Tur yanlısı Şube eski Başkanı Bayri Aykaş'ın listesi kaybetti. Böylece Dok Gemi-İş Sendikası'nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı İsak Ketenci, Şube Sekreteri Kemal Kapıkaya, Şube Mali Sekreteri Erkan Endal. Ketenci'nin listesi ayrıca 44 üst kurul delegeliği kazanırken, eski yönetim yanlısı sadece 7 kişi üst kurul delegesi olabildi.
ÖNCEKİ HABER

'Erbakan'la gönül bağımızı atamayız

SONRAKİ HABER

'Emekçilerin talepleri boğulmak isteniyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...