20 Haziran 1999 21:00

FP'den Gülen'e destek

FP Grup Başkan Vekili Bülent Arınç, "devleti ele geçirmek için öğütler veren" bir kasetinin televizyonlarda yayınlanan Fethullah Gülen'e destek verdi.

Paylaş
FP'den Gülen'e destek
Fazilet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Arınç, Fetullah Gülen'in Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı ülkesini seven "Pırıl pırıl, tertemiz" bir insan olduğunu savunarak, rejim, devlet ve Atatürk hakkında aykırı bir şey söylemediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Demirel ise, devleti ele geçirme iddiasının çok ciddi olduğunu kaydederek, yargının olaya el koyduğunu söyledi. DYP ise kasetlerin Emniyet içi hesaplaşma nedeniyle ortaya çıktığını ima etti.
Arınç, FP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine Fethullah Gülen'i savundu. Arınç, Gülen'i 76-77 yıllarında Manisa'da görev yaptığı yıllardan bu yana yaklaşık 30 yıldır yakından tanıdığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'ne, devletine bağlı, ülkesini seven, insanların mutluluğu için alabildiğince çaba harcayan pırıl pırıl bir insandır" diye konuştu. Gülen'in Türkiye'de iyi yetişmiş kadroların devlet hizmetlerinde yer alması için çalıştığını belirten Arınç, "Kendime inandığım gibi söylüyorum" diyerek, Gülen'in devletin yapamadığını yapıp eğitimde büyük hizmetler verdiğini anlattı. Büyük bir eğitim faliyetinin tohumlarını attığı için Gülen'i eleştirmek yerine tebrik etmek gerektiğini söyleyen Arınç, "Gülen'in görüşlerini benimseyen emniyetçilerin tasfiyesinde Gülen adının ön plana çıkarılmaya çalıştığını" savundu.
Gülen gibi "muteber" bir insanın kirli ilişkilere bulaştırılmak istendiğini öne süren Arınç, "Yanılmadığımı çok iyi biliyorum" diyerek Gülen'in halka açık bir insan olduğunu, sohbetleri sırasında yaptığı konuşmaların gizli bir yanı olmadığını belirterek, "Rejim, devlet ve Atatürk hakkında hiçbir aykırı söz ve demeci olmamıştır" dedi. Arınç, bu nedenle dindar kesim tarafından Gülen'in eleştirildiğine dikkat çekti.
Türkiye'de son yıllarda Yargıtay tarafından FP'nin kapatılması davasında delil olarak gösterilen kasette olduğu gibi "herkesin herkesi dinlediği bir ortamda" yasa dışı olarak elde edilen kasetlerin, siyasi ortama göre gündemi değiştirmek için raflardan indirildiğini söyleyen Arınç, 28 Şubat sürecine ilişkin bir soru üzerine de, bazı güçlerin sisli havanın devamını istediğini ancak kurumların yıpranmasından rahatsız olanların TSK da dahil bu sürecin kapanmasından yana olduğunu ifade etti.
DYP: Emniyet hesaplaşması
DYP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Fethullah Gülen'in devlet düzenini değiştirmeye yönelik bir faaliyet içinde idiyse, bugüne kadar neden engel olunmadığını belirterek, "Bu hadiselerin ortaya çıkması için Emniyet'te iç hesaplaşma mı beklenilmeliydi" diye konuştu.
Paçacı, düzenlediği basın toplantısında Fethullah Gülen olayına nasıl baktığına ilişkin bir gazetecinin sorusunu yanıtladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olduğunu, DYP'nin de cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı ve onu savunan bir parti olduğunu kaydeden Paçacı, "Dolayısıyla devletin temel niteliklerini değiştirmeye matuf her türlü hareketin tabii olarak DYP karşısında olur" dedi.
Konunun iki yönü bulunduğu bildiren Paçacı, bunlardan bir tanesinin Gülen'in Türkiye'de yıllardır herkesin yakınen tanıdığı ve bildiği bir şahsiyet olduğunu kaydetti.
Cihan Paçacı, "Bu şahıs devlet düzenini değiştirmeye matuf bir faaliyet içinde idiyse, bugüne kadar neden mani olunmadı. Bu hadiselerin ortaya çıkması için Emniyet'te iç hesaplaşma mı beklenilmeliydi" görüşünü dile getirdi. Konunun yargıya intikal ettiğini kaydeden Paçacı, yargının vereceği karara herkesin saygı göstermesi gerektiğini bildirdi.
Demirel: Çok ciddi iddialar
Cumhurbaşkanı Demirel, Keban Barajı'nın 25. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Elazığ'a giderken, uçakta gazetecilerin Fethullah Gülen'e ilişkin sorularını yanıtladı. Demirel, Fethullah Gülen'e ait açıklamaların yer aldığı kasetleri değerlendirirken, "Devleti ele geçirme gibi iddialar çok ciddi iddialardır ve öyle de telakki edilmiştir. Devletin yargı organı meseleye el koymuştur" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Altıncı drama festivali değerlendirildi

SONRAKİ HABER

Ecevit'ten kadrolaşma suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa