12 Ağustos 2011 08:29

CHP’li Köktürk, kadına yönelik şiddeti meclis’e taşıdı

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e, “Bakanlık olarak kadın cinayetlerinin ve kadına uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?” diye sordu.CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in

CHP’li Köktürk, kadına yönelik şiddeti meclis’e taşıdı
Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e, “Bakanlık olarak kadın cinayetlerinin ve kadına uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?​” diye sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle kadına yönelik şiddeti Meclis gündemine taşıdı. Köktürk, Bakan Şahin’e şu soruları yöneltti:
“Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, BM Genel Kurulu kararları gereği kadınlara karşı aile içi şiddetin ortadan kaldırılması, kadına karşı her türlü şiddetin önlenmesi için devleti acil tedbir almaya zorlamaktadır. Türkiye’nin bu sözleşmelere uygun kararlılık gösterdiğini söylemek olanaklı mıdır?
Bakanlık olarak kadın cinayetlerinin ve kadına uygulanan şiddetin önlenmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?
2006 – 2011 yılları arasında töre ve namus cinayetleri adı altında kaç suç işlenmiştir?
Kadın örgütleri ile insan öldürmenin töre cinayeti olmayacağı anlayışını anlatmak için ortaklaşa yürüttüğünüz projeler var mı?
Töre cinayetlerinin yoğun olarak işlendiği bölgelerde, eğitim ağırlıklı çalışmanız var mı?
Son 5 yıl içerisinde intihar eden kadın sayısı kaçtır?
Bakanlık olarak; Dünya Bankası dahil AB fonlarından kadınlarla ilgili konular için alınan kaynaklar yıllar itibariyle ne kadardır, ne şekilde kullanılmıştır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

David Harvey: Vahşi kapitalizm sokaklarda

SONRAKİ HABER

Üniversite sonuçları bir hafta sonra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...