12 Ağustos 2011 07:50

Van’da kadın katliamlarına karşı mumlar yakıldı

Van’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde bir araya gelen kentteki kadın kurumları temsilcileri, kadın katliamlarını yaktıkları mumlar ve oturma eylemiyle kınadı.Van’daki Feqi Teyran Parkı’nda bir arala gelen ve aralarında Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile İl Genel Meclis Başkan

Van’da kadın katliamlarına karşı mumlar yakıldı
Paylaş

Van’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde bir araya gelen kentteki kadın kurumları temsilcileri, kadın katliamlarını yaktıkları mumlar ve oturma eylemiyle kınadı.

Van’daki Feqi Teyran Parkı’nda bir arala gelen ve aralarında Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı’nın da bulunduğu kadınlar, kadın katliamlarına karşı parkta oturma eylemi düzenledi. Üzerinde katledilen kadınların fotoğrafları bulunan “Kadın kırımına hayır”, “Taciz, tecavüz, fuhuş, intihar kaderimiz değil, sistemin kirli çarkıdır”, “Kadın katliamlarına karşı bütün kadınları dayanışma ve direnişe çağırıyoruz” pankartların açıldığı alanda kadınlar, katledilen kadınların fotoğrafları önünde mumlar yakarak, kadın katliamlarını kınadı. Kadınlar adına açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı, nerede olursa ve ne olursa olsun kadın gözyaşının rengi aynı olduğunu belirterek, bütün kadınları yaşanan katliamlar karşısında ortak mücadele etmesini istedi. Son zamanlarda başta Van olmak üzere kadın katliamların arttığına da dikkat çeken Varlı, “Her gün birden çok kadın katlediliyor. Ve bunların tamamı için intihar deniliyor. Ama siz bunların intihar ettiğine inanmıyoruz. Bunlar intihar değil, bir katliamdır. Bizler bu katliamlar karşısında sesimizi yükseltmek ve dayanışmak amacıyla bu gün buradayız. Burada hem kadın katliamlarına dikkat çekeceğiz, Hem de kadın bilincini geliştirerek kadınlar arasındaki dayanışmayı sağlayacağız” dedi.
Varlı’nın açıklamasından sonra kadınlar söz alarak kadın kırımı üzerinde düşüncelerini dile getirdi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçeli Semih Şentürk adliyeye geldi

SONRAKİ HABER

David Harvey: Vahşi kapitalizm sokaklarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...