16 Haziran 1999 21:00

Özelleştirmeye karşı rayda yürüyüş

BTS, 22 Haziran Salı günü Haydarpaşa Garı'nda yapılacak olan basın açıklamasının ardından beş gün sürecek olan bir yürüyüş başlatıyor.

Paylaş
Özelleştirmeye karşı rayda yürüyüş
Birleşik Taşımacılık Sendikası, TCDD Yakacık Hastanesi'nin özelleştirilmesine karşı "Özelleştirme Karşıtı Rayda Yürüyüş" düzenliyor. 22-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan yürüyüş, İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan başlayacak, İzmit'te sona erecek. Ayrıca, hastanenin özelleştirilmek istenmesine karşı toplanan imzalar TCDD Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Başbakanlık'a gönderildi.
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1 No'lu Şube tarafından yapılan açıklamada, TCDD Yakacık Hastanesi'nin özelleştirilmek istenmesine karşı 28 Nisan'da düzenlenen basın açıklamasıyla başlatılan eylemlerin devam edeceği bildirildi. Açıklamada, "Yapacağımız etkinlikler, işimize, ekmeğimize, geleceğimize, kurumumuza ve ülkemize sahip çıkmak amacını taşımakta olup, tüm kamuoyunu destek vermeye çağırıyoruz. Bizimle birlikte aynı sorunu yaşayan ve hastaneleri satılmak istenen Haber-Sen üyesi PTT çalışanlarının mücadelesini ve enerji işkolunda yapılmak istenen özelleştirme saldırıları ile ulusal egemenliği tehdit eden uluslararası tahkime karşı direnen Enerji Yapı Yol-Sen ve Elektrik Mühendisleri Odası üyesi emekçi dostlarımızı yürekten selamlıyoruz" denildi.
Yürüyüşün talepleri
Açıklamada, 22 Haziran Salı günü başlatılacak olan "Özelleştirme Karşıtı Rayda Yürüyüş"ün talepleri ise şöyle sıralandı: "Özelleştirmeyle ilgili alınmış olan tüm kararlar iptal edilmelidir. Kurumumuz siyasi arpalık olmaktan çıkartılmalı, demiryollarına yatırım yapılmalı, demiryolu işletmeciliğinde çalışanlara söz hakkı verilmelidir. Personelin hemen hemen tamamı özelleştirmeden kaynaklı olan sorunları derhal çözülmelidir. Fazla çalıştırmalara, unvan dışı çalıştırmalara, birden fazla unvanın işinin bir kişiye yaptırılması anlamına gelen esnek çalıştırmaya derhal son verilmelidir. Baskı, ceza, sürgün politikalarına son verilmeli ve sürgün edilmiş personel derhal görev yerlerine iade edilmelidir.
Yukarıda saydığımız sorunların yaşanmasına sebep olan ve kurumumuzu emlakçı gibi yönetmeye çalışan bürokratlar derhal görevden alınmalıdır."
ÖNCEKİ HABER

MHP'den uzlaşmayı delme girişimi

SONRAKİ HABER

'15-16 Haziran olmasaydı DİSK de olmazdı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...