13 Haziran 1999 21:00

Gülsan işçileri işbırakarak yürüdü

Antep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde maaşlarını, mesai ücretlerini ve ikramiyelerini düzenli alamayan Gülsan işçileri, işbırakarak yürüyüş yaptılar.

Paylaş
Gülsan işçileri işbırakarak yürüdü
Antep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde maaşlarını, mesai ücretlerini ve ikramiyelerini düzenli alamayan Gülsan işçileri, işbırakarak yürüyüş yaptılar.
Antep'in en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Gülsan'da çalışan 700 işçiden 400'ü önceki gün, işbaşı yapmama kararı aldı. Fabrikanın girişinde saat 23.30 sıralarında toplanan işçilere, içerideki işçiler de katıldı. Bu sırada fabrika patronu Naci Topçuoğlu, ekonomik durumunun kötü olduğunu ileri sürerek, aylıkları faizle borç para alarak ödediğini ve bundan dolayı gecikmenin normal olduğunu savundu. İsteyenin işten ayrılabileceğini söyleyen patron Topçuoğlu, işçileri tehdit etti. Taleplerinde ısrarlı olan işçiler, bir süre fabrika önünde bekledikten sonra Antep şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Antep'e 5 km kala sivil polisler tarafından durdurulan işçiler, arabalara binerek TEKSİF Şubesi'ne gitti ve 350 kişi burada sendika üyesi oldu.
Ücretlerini alamıyorlar
İşçiler gazetemize yaptıkları açıklamalarda, ücretlerinin çok düşük olduğunu belirterek, patronun sürekli krizi bahane ederek ücretleri zamanında ödemediğine dikkat çektiler. 48 gündür maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler, şöyle konuştular: "Kriz var, diyorlar. Her gün zorunlu olarak mesaiye kalıyoruz. Mesaiye kalmazsak kapıyı gösteriyorlar. Günde 12 saat çalışmamıza rağmen maaşlarımızı ve avanslarımızı 10 gün, zorunlu mesai ücretlerimizi 3 gün gecikmeyle alıyoruz."
İşçiler, çalışanların büyük bir bölümünün çevre il ve ilçelerden geldiğini, yaklaşık 200 kişinin de bekâr evlerinde kaldığını ifade ederek, ailelerine para gönderemediklerini ve borçlarını ödeyemediklerini dile getirdiler. Gülsan işçilerinin ücretleri şöyle: Düz işçiler 57-65 milyon, vasıflı işçiler 70-80 milyon, postabaşları 83 milyon, ustabaşları 83-100 milyon, teknik personel 75-100 milyon arası.
ÖNCEKİ HABER

Çalışanlar sorunlarla boğuşuyor

SONRAKİ HABER

Yangın büyüyor önlem yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa