13 Haziran 1999 21:00

CHP'li belediye başkanları toplandı

CHP'li il, ilçe ve belde başkanları dün Ankara'da Dedeman Oteli'nde bir toplantı düzenledi. Toplantı Divan Başkanlığı seçiminden sonra basına kapalı olarak devam etti.

Paylaş
CHP'li belediye başkanları toplandı
CHP'li il, ilçe ve belde başkanları dün Ankara'da Dedeman Oteli'nde bir toplantı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Altan Öymen, seçim sonuçlarını, olağanüstü kurultay sürecini değerlendirmek ve CHP'li belediye başkanları arasında dayanışmayı güçlendirmek için böylesi bir toplantı düzenlediklerini belirterek, "Türkiye'de toplu taşımadan, yeşil alanlara kadar ne kadar çağdaş uygulama varsa CHP'li belediyelerin öncülüğünde gerçekleşmiştir" iddiasında bulundu.
Hükümet programında yerel yönetimler için bir paragrafın dışında bir söylemin olmadığına dikkat çeken Öymen, hükümetin yerel yönetimlerin yetkilerini Ankara'ya alma meraklısı olduğunu kaydetti. Öymen, bu durumu Bilecik'te tekrarlanan seçimlerde gördüklerini, iktidar partisinin, bakanlarının "Bize oy vermezseniz size hizmet getirmeyiz" tehditlerine rağmen, Bilecik'te ve diğer 3 bölgede kendilerine büyük oranda oy verildiğini, iktidarın ayrımcılık yapmaya hakkının olmadığını söyledi. Mini seçim sonuçlarını, "demokrasi dersi" ve "zafer" olarak değerlendiren Öymen, bu "başarının" kendileri için bir başlangıç olduğunu kaydetti.
PM'ye gölge kabine rolü
26 Haziran'da yapılacak olağanüstü kurultayın ardından, Yerel Yönetimler Birimi'ni oluşturacaklarını, bu birimin CHP Genel Merkezi ile belediye başkanları arasında koordinasyonu sağlayacağını belirten Öymen, CHP'nin Sosyalist Enternasyonal üyesi olarak diğer sosyal demokrat partilerle ilişkileri geliştiriceğini kaydetti.
Yeni seçilen Parti Meclisi'nin parlamento dışı kaldıkları için gölge kabine gibi çalışacağını dile getiren Öymen, PM'nin, üyelerin yenilenmesi projesi başlatacağını, program ve politika çalışmaları yapacağını, "Seçimi niye kaybettim?" sorusuna cevap arayacağını, parti içi eğitime ağırlık vereceğini kaydetti. Öymen, "26 Haziran'daki olağanüstü kurultay sonrası partiyi iktidara taşıyacak bir seferberlik başlatacağız" dedi.
Öymen'in, konuşması sırasında sık sık "Dayanışma içinde olalım", "Birbirimizle tanışalım" gibi telkinlerde bulunması dikkat çekti. Toplantı, Divan Başkanlığı'na İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in seçilmesi ile basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda, belediye başkanlarının önemli bir bölümü tek tek söz alarak görüşlerini açıkladı.
ÖNCEKİ HABER

Meclis'in gündemi DGM

SONRAKİ HABER

Haziran zamlarını 'kriz' yuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...