13 Haziran 1999 21:00

Almanya 55 yıl sonra kara harekâtında

Emperyalist ülkelerin orduları parçalanan Kosova'dan kendilerine düşen parsayı bir an önce kapmak için birbirleriyle yarışıyor.

Paylaş
Almanya 55 yıl sonra kara harekâtında
Ve ilk Alman askerleri Kosova'ya girdi. Alman televizyon kanalları, Alman askerlerinin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez bir başka ülkenin topraklarını işgal ettiği bu 'tarihi' anı önceki gün tüm detaylarıyla geçtiler. Kendilerine ezberletilen şiirleri kendi dillerinde söyleyen Kosovalı çocukların, işgalci güçleri kurtarıcılar gibi karşılamalarının kareleri haber programında uzun uzun gösterildi.
Alman Ordusu Başmüfettişi Hans Peter Von Kirchbach, İngiliz askerleri ile birlikte saat 15.30 sıralarında Makedonya ve Kosova sınırını geçtiklerini bildirdi. Alman Savunma Bakanı'nın verdiği bilgilere göre, Kosova'ya giren Alman askerlerinin sayısı 180'i buluyor. İlk kıtayı takiben, dün sabah saat 5.00 sıralarında 800 Alman askeri daha Kosova'ya geçti. Savunma Bakanlığında Devlet Sekreteri Peter Wichert, Rus askerlerin Pristine'ye girmesine ilişkin olarak yorum yapmadı ve "Karar süreci üzerine güvenli bir bilgi elimizde yok" dedi. Wichert, Ruslarla aralarında 'sıradan problemlerin' yaşanacağını, ancak bunların ciddi sorunları içermeyeceğini savundu.
Arnavutluk'un Kukes şehrinde İngiliz 'Hercules' uçağının düşürülmesini, kaza olarak değerlendiren Alman tarafı, bunun bilinçli bir eylem olmadığını öne sürdü. Bonn Savunma Bakanlığı Sözcüsü, saat 10.00'a kadar Alman tarafına ait klavuz bir birlikle Sırp Komutanlığı'nın karşılaşacağını bildirdi. Bu karşılaşmada Prizren'deki durum üzerine bilgi alınacak.
ÖNCEKİ HABER

Yaşamı çöplerin ardından gözlüyorlar

SONRAKİ HABER

2000'de GATS depremi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...