12 Haziran 1999 21:00

Sen çok yaşa Zihni Baba

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Şair-Yazar Zihni Anadol anısına Evrensel Basım Yayıntarafından hazırlanan "Sosyalizmin Uzun Yürüyüşçüsü-Zihni Anadol" isimli kitabın tanıtımı...

Paylaş
Sen çok yaşa Zihni Baba
Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Şair-Yazar Zihni Anadol anısına Evrensel Basım Yayıntarafından hazırlanan "Sosyalizmin Uzun Yürüyüşçüsü-Zihni Anadol" isimli kitabın tanıtımı öncekigece Evrensel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Anadol ailesi, Zihni Anadol'un dostları, yazar vemücadele arkadaşlarının katıldığı tanıtım etkinliğinin sunuculuğunu sinema ve tiyatro sanatçısıGülsen Tuncer gerçekleştirdi.
Tuncer'in Zihni Anadol'un sanat ve mücadele yaşamından kesitler sunduğu açılış konuşmasınıyayınevi adına söz alan kitabın editörü Şair Sennur Sezer, "Yıllar ve yıllar sonra, açlığı, yokluğu,yoksulluğu, savaşı hayatlarından silmiş insanlar, dönüp geriye baktıklarında, mutluluklarınınkaynağında işçi sınıfının, onun önderlerinni ve yazarlarının emeğini görecekler" dedi. Sezer,Evrensel Basım Yayın olarak, insanlık için yazarak savaşan bu kültür insanlarının Türkiye'deyaşayanlarına saygılarını belirtmek için 'Kültürümüzün Çınarları' isimli bir dizi başlattıklarınıhatırlattı. Dizinin ilk kitabının öykü yazarı Adnan Özyalçıner olduğunu ifade eden Sezer, şimdi deZihni Anadol'u sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Sezer, sözlerini işçi sınıfının kültürsavaşçılarıyla ilgili bilgi, belge ve anıların kendilerine ulaştırılmasını istedi.
"Hayatımızın en güç konuşmalarından birini yapıyorum" cümlesiyle konuşmasına başlayan ZihniAnadol'un oğlu Kemal Anadol da, babasının sosyalizmle tanışmadan önce, Musiki MuallimMektebi'nde "Enternasyonal Marşıyla" tanıştığını ve ölünceye kadar o marşı söylediğini ifadeiderek, "Öldüğü zaman mezarı başında gençler Enternasyonal'i söylüyordu" dedi. Kemal Anadolbabası anısına yayınlanan kitap için Evrensel Basım Yayın'a da teşekkür etti.
Pen Yazarlar Derneği Genel Sekreteri Arife Kalender ise, Evrensel Kültür Merkezi'ne değerli yazınustası Zihni Anadol'u anmak ve onun için hazırladığı kitabı tanıtmak için gerçekleştirdiği buetkinlik için teşekkür etti.
Etkinlik, Ali Eriş, İbrahim Balaban ve Erol Toy'un yaptığı konuşmalar, Gülsen Tuncer ve ZihniAnadol'un kızı Nilay Anadol'un okuduğu şiirlerle sona erdi. Gecede bir de dia gösterisigerçekleştirildi.
Etkinliğe katılanlar
PEN Genel Sekreteri Arife Kalender, TYS Genel Sekreteri Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner,İhsan Atar, EMEP İstanbul İl Başkanı Cevriye Aydın, EMEP MYK Üyesi Mustafa Yalçıner, KemalAnadol, Tevfik Taş, Gülsen Tuncer, Demirtaş Ceyhun, Tansu Bele, Mihzirat Poyraz, ZuhalTekkanat, Güngör Gençay, İbrahim Balaban, EMEP GYK Üyesi Nedim Köroğlu, EMEP GYKÜyesi Muhammet Uludağ, Ali Eriş, İrfan Ertel, Ziya Mısırlı, Halim Uğurlu, Bedrettin Aykın, CaferYıldırım, Erol Toy, Güvenç Elman, Muzaffer Dizman, İsmet Kemal Karadayı, Hüseyin Topçugil,Reşit Kara.
ÖNCEKİ HABER

Mona Lisa'ya ne oldu?

SONRAKİ HABER

Devlet Tiyatroları porgramı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...